Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře - naporcované nebo stehna, čtvrtky, paličky...
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • rozmarýn čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 200
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • 500
      g mrkev nebo baby karotka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce, přidáme máslo, podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut. Pak odklopíme přelijeme výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova. Podlít můžeme i vínem nebo vývarem, kůži můžeme posypat kořením na kuře.
2
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu