Autor:

Šťavnaté tartaletky

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Máslo
pokojové teploty
250 g
Cukr krupice 180 g
Vanilkový extrakt
trochu
 
Vejce 4 ks
Hladká mouka 500 g
Sůl 1/2 lžička
Na melounový pudink:
Maizena 80 g
Vinný kámen 1/2 lžička
Cukr krupice 100 g
Meloun
vodní (oloupaný, rozmixovaný na cca 900 ml pyré)
1,5 kg
Růžová voda 4 lžíce
Jahody 48 ks
Créme fraiche
nebo zakysaná smetana k podávání
 
Šťavnaté tartaletky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce. Mouku prosijte se solí a vmíchejte do základu. Jakmile se hmota spojí v těsto, vypněte mixér a lehce propracujte ručně. Rozdělte na 4 díly a každý zvlášť zabalte do kuchyňské fólie a dejte asi na hodinu do ledničky. Každý bochánek rozpulte a rozválejte na výšku asi 3 mm. Vyložte jím formičky o průměru zhruba 6 cm, překryjte je pečicím papírem a zasypte keramickými korálky a asi 25 minut je pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Vyndejte, odstraňte korálky a pečicí papír a nechte vychladnout. Smíchejte maizenu, vinný kámen, cukr a melounové pyré a v kastrolu s nepřilnavým povrchem směs na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, až zhoustne. Odstraňte z ohně a přilijte růžovou vodu. Do každého upečeného košíčku vložte 6 jahod, vlijte k nim melounový pudink a dejte vychladit. Podávejte s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Šťavnaté tartaletky

Komentáře

  1. Ladida   14.06.2011 | 8:02 | reagovat | závadný

    Prosim o radu, co to jsou keramicke koralky na zatizeni????

  2. Simona 123456789   11.06.2011 | 10:05 | reagovat | závadný

    velice dobré mňam

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web