Autor:

Košovská specialita

Střední
Ingredience
Karé
libového vykostěného
600 g
Nakládané okurky  
Nakládané feferonky  
Pepř mletý  
Sůl  
Hořčice plnotučná  
Olej  
Košovská specialita

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a zalejeme přiměřeným množstvím oleje.

Na drobné kostky nakrájíme okurky a feferonky a smícháme s masem. Nádobu přikryjeme a v chladničce necháme odležet 24 hodin.

Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, přidáme podle potřeby ještě trochu oleje a asi deci vody, stáhneme plyn, pánev přikryjeme a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme hořčici a ještě 2-3 minuty provaříme.

Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Košovská specialita

Komentáře

  1. marie   29.05.2015 | 15:05 | reagovat |

    co je to kare

  2. Peter   01.07.2012 | 21:38 | reagovat |

    pekny den. -- presne tak bola to minutka a ziadne dusenie - sliziky boli tenucke - ziadne dva cm hrube - tenucké - na koniec sa az pridava horcica - velmi jednoduche a rýchle jedlo - dva krat som ho tam jedol - a obcas si ho spravim- bajecna chutovka ----mnaaam----

  3. Prievidza   15.01.2012 | 16:37 | reagovat |

    My sme takpovediac susedia s dedinou Koš, odkial pochádza Košovská špecialita. Kedysi tam bola Košovská pivnica -
    Reštaurácia-vináreň. Dnes už nestojí (pod dedinou je uhlie...) Mnohí si ešte pamätáme toto jedlo, ktoré sa nie velmi zhoduje s horeuvedeným receptom. Mäso sa používala bravčová sviečková (bola to minútka, takže žiadne dusenie) a okrem iného jedlo bolo velmi pikantné. Určite nás je viac, čo máme zachovaný pôvodný recept, ktorý nám dal kuchár predtým, než museli Košovskú pivnicu, z dôvodov pre socialistické hospodárstvo "nevyhnutných", zavrieť.

  4. Šárka Tkáčová   04.06.2007 | 12:40 | reagovat |

    Najsem autorka , ale karé je vepřová kotletka.

  5. Dana Toušková   04.06.2007 | 12:32 | reagovat |

    Prosím sdělte co je to karé, tento název slyším poprvé

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web