Autor:

Dušené jemné zelíčko

Střední
Ingredience
Kysané zelí 1 balíček
Cibule
středně velká
1 ks
Brambory
(1-2) syrové - menší
2 ks
Slanina
nebo špek
50 g
Sůl  
Podravka 1/2 lžička
Cukr  
Dušené jemné zelíčko

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.

Zvlášť do hrnečku nakrájíme slaninu na drobné kostičky a necháme rozpustit, přihodíme jemně nakrájenou cibuli necháme ji jen zpěnit. Hotovou slaninu s cibulí přidáme k vařenému zelí a dobře promícháme nastrouhanou syrovou bramborou zahustíme.

Dochutíme cukrem a dle chuti přisolíme. Necháme ještě zhruba 10 min. na mírném ohni za občasného míchání dojít.

Je vhodnou přílohou ke všem masům, ale i k plněným bramborovým knedlíkům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Dušené jemné zelíčko

Komentáře

  1. recepty73   19.10.2010 | 8:44 | reagovat | závadný

    Takovou dobrotu je škoda kazit něčím takovým,jako je Podravka,Vegeta... .Bramboru jsem dal jen jednu malou,nemáme rádi,když je zelí ,,kašovité,,.Jinak ale dobré :-)

  2. Tereza -   04.06.2007 | 6:43 | reagovat | závadný

    Asi áno Janka, ja som si to tiež prepočítala, zhruba to zodpovedá :))) A stačí taj soli, však ?

  3. Jana H.   03.06.2007 | 20:18 | reagovat | závadný

    Terko vytáhla jsem kalkulačku a protože nakládám asi 25 kg tak to skoro odpovídá. Asi máme podobné recepty. Zdravím Jana H.

  4. Tereza -   03.06.2007 | 16:48 | reagovat | závadný

    Janka, ja dávam na 50 kg kapusty 40 dag soli. Kapusta je konzervovaná a slaná nie je. Pri varení nie je problém jedlo dosoliť, ak treba, ale ja to robím málokedy. Jedlá nepresáľam, takže Martin, úlne ti rozumem. Ak si odkázaný na kapustu z obchodu, ja by som ju iba zcedila ( šťavu možno použiť na iné jedlo, napr. polievku, tam sa bude riediť ) , ale nepremývala.

  5. Jana H.   03.06.2007 | 15:31 | reagovat | závadný

    Já dávám 1,5 dkg na 1 kg čistého zelí.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web