Autor:

100% rajská šťáva - sterilovaná

Snadné
Ingredience
Rajčata
- hodně zralá
 
100% rajská šťáva - sterilovaná

Postup přípravy:

Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.
Rajčata omyjeme, rozkrojíme a dáme do hrnce. Pomalu zahříváme, občas promícháme a až se z rajčat začne oddělovat slupka můžeme je začít pasírovat za pomoci naběračky přes cedník do dalšího hrnce.
Čistou šťávu s dužinou bez slupek a peciček (když vám nějaká uteče, nic se neděje) naléváme do připravených čistých sklenic, dobře uzavřeme a dáme sterilovat od bodu varu na 10 minut.

Použití: na rajskou omáčku, polévku, džusy... a hlavně na Bloody Mary! :-))))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.6 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 20x)

Komentáře k receptu: 100% rajská šťáva - sterilovaná

Komentáře

  1. Marie   22.08.2015 | 13:05 | reagovat | závadný

    Rajčatovou šťávu dělám na litry. Vždycky čekám, až dozrají co nejvíc a pak už to jde skoro samo.

  2. Valerian   10.08.2014 | 22:28 | reagovat | závadný

    Recept je výborný, dělám rajčata tímto spůsobem a jsem spokojený. Jeden přítel mi řekl, že štáva z rajčat takto připravená je nezdravá, způsobuje překyselení organismu. Nevěřím tomu, ale m,ůžete se
    k tomu vyjádřit? Děkuji

    1. recepty73   12.08.2014 | 8:29 | reagovat | závadný

      ...jak se říká, všeho s mírou ;-) ...já bych spíš kladl důraz na to, že jsou rajčata zdrojem vitamínů a minerálů ...obsahují dokonce více železa než mléko ...jsou nízkokalorická, čili vhodná při dietě ...působí jako prevence proti rakovině, zejména karcinom prostaty ;-)

  3. martula123   29.11.2013 | 11:58 | reagovat | závadný

    Také dělávám <3 milují ji i děti . Máte receptík na Bloody Mery? :-)

    1. recepty73   03.12.2013 | 17:51 | reagovat | závadný

      ...Bloody Mary II. ;-) ...

  4. Jitka   09.08.2013 | 21:19 | reagovat | závadný

    Šťávu dělám každým rokem, používám na polévku, omáčku a máme jí rádi dokonce i jen tak k pití. Taky z ní dělám krvavou Mery. Už mám prvních devět litrových sklenic a pokračovat budu dokud budou rajčata.

  5. Alex   07.08.2013 | 17:08 | reagovat | závadný

    no kdyz uz se stim delate, tak uz se urcite vyplati rovnou pridat i nejakou tu cibuli, mozna feferonku a koreni a pred pasirovanim rajcata poskadlit ponornym mixerem. cibule ani koreni Krvave Marusce neuskodi, ale usetrite si spoustu prace pri vareni, protoze pak uz staci "stavu" jenom zasmazit.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web