Autor:

Zakázaná buchta

90 minut PT0H90M
Snadné
Těsto
Vejce 7 ks
Moučkový cukr 150 g
Lískové oříšky
mleté
100 g
Kakao 2 lžíce
Polohrubá mouka 250 g
Jedlá soda 1 lžíce
Krém
Salko 1 ks
Máslo 1 ks
Čokoládová poleva  
Zakázaná buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut.

Krém: 1 celou plechovku Salka ponoříme do vody a vaříme asi 30-40 minut. Vyšleháme máslo doběla a vychladlé Salko postupně přidáváme a zašleháme.Krém natřeme na upečený korpus a polijeme čokoládovou polevou. Necháme asi 30 minut odležet v lednici, pak krájíme na kostky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.55 11 5 1
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Zakázaná buchta

Komentáře

  1. Irena   04.03.2016 | 15:51 | reagovat |

    Jedlá soda v množství 1 polkévkové lžíce je opravdu hodě. Na 250 gr. mouky stačí pouze
    na špičku nože jedlé sody. Dala jsem malou lžičku a buchta měla palčivou chuť, proto
    opatrně s jedlou sodou, protože vajíčka taky kypří.

  2. Katka   11.12.2014 | 12:28 | reagovat |

    Salko se již dá koupit zkaramelizované, tudíž odpadá potřeba vařit. Jen pozor, dělají i kakaové.

  3. TereZz   18.07.2014 | 11:38 | reagovat |

    Tu plechovku mam dat do vody otevrenou nebo zavrenou :-)) diky predem :-[

    1. Pajula   11.09.2014 | 17:22 | reagovat |

      Zavřenou... Pak nechat uplne vychladit a otevřít,kdyby jste otevřela za horka tak by to na vás vyprsklo :/ ;-)

  4. Petr   03.05.2014 | 12:45 | reagovat |

    Náhodou, je to docela dobrý. Pomažu jen čokoládou, Vlašské ořechy na hrubo, kousky hořké čokolády, trocha kokosu, za chvilinku hotové a ke kávě jako když najdeš. Lepší jak sušenky z marketu za čtyřicet kaček. Jen jsem ji pekl na 180°C asi 25-30 minut. Než jsem uklidil mixer a nádobí do myčky, uklidil kuchyň a došel si na WC, byla upečená. No ne?

  5. jana   06.02.2014 | 14:57 | reagovat |

    nedoporučuji :-( :-( :-( :-( :-( :-(

    1. pavel   10.02.2014 | 19:10 | reagovat |

      Líbí se mi příspěvky typu "nedoporučuji", ale už není uvedeno proč? z jakého důvodu, prostě pokud nevysvětlíte důvod toho nedporučení, tak sem radši nepřispívejte, protože čitatelé těchto komentů jsou pak zmateni a možná buchtu, která může být ve výsledku dobrá, zavrhnou, takže prosím o případné vysvětlení nedoporučení. Jinak buchte jsem nedělal, takže nemůžu hodnotit, ale salko se dá použít do jakékoli buchty pokud jí chcete míti více mléčnou a sladkou zároveň, nedávno jsem salko přidal do makové buchty a byla parádní.

      1. Petr Nukix   03.05.2014 | 12:48 | reagovat |

        Souhlas. Já taky nemusím piňakoládu...a tu má přeci každý rád, jak již kdosi řekl.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web