Autor:

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Snadné
Těsto do koláčové formy 26 cm:
Hladká mouka 160 g
Hera 100 g
Žloutek 1 ks
Prášek do pečiva 1 lžička
Cukr krupice 60 g
Vanilkové aroma
- pár kapek
 
Náplň:
Měkký tvaroh 250 g
Zakysaná smetana
- hustá
120 g
Žloutek 1 ks
Bílek 2 ks
Moučkový cukr
dle chuti, cca 2 -
3 lžíce
Mleté mandle
2 -
3 lžíce
Mandlové aroma 1 lžička
Ingredience
Hrušky
nebo jablka, očištěná a na kostičky pokrájená
500 g
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Postup přípravy:

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak na pomoučněném stole vyválíme slabý kulatý plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy (26-28 cm), okraje necháme trochu zvedlé. Na těsto rozložíme pokrájené hrušky nebo jablka, která zalijeme mandlovým tvarohem, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby (170°C) dozlatova (cca 1 hodinu).
Při pečení se nám koláč trochu nafoukne a po upečení mírně klesne. Krájíme po vychladnutí.

Mandlový tvaroh: měkký tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, aroma, žloutkem a cukrem, vmícháme mandle a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.

**Pokud si nemůžete dopřát mandle z důvodů alergie, můžete je vynechat a pochutnat si na koláči také.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1
4.85 27 5 1
Black forest cupcakes Upečte si dobrotu: black forest cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Komentáře

  1. Kačka   27.02.2017 | 14:39 | reagovat |

    Děkuju za receptík. Koláč je bezvadný <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  2. Emča   18.10.2016 | 14:37 | reagovat |

    U nás nepřekonaný žádným jiným koláčem a mandle tam nutně ani nemusí být, ale ta kombinace těsta ovoce a tvarohu je prostě eňoňúňo

  3. Renata   21.03.2016 | 11:38 | reagovat |

    Koláč je vynikající a můžu ho všem jen a jen doporučit.

  4. Marcela Skodova   20.11.2015 | 5:50 | reagovat |

    Dekuji za skvely recept, kolac je uzasny. :-*

  5. Věra   07.10.2015 | 15:37 | reagovat |

    Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web