Jogurtový chléb

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g bílý jogurt
    • 250
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 100
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička droždí Sušené
    • slunečnicová semínka
    • sezam
    • ovesné otruby
    • obilné klíčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience (kromě semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá.
2
Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
3
Mouku můžeme použít i pouze jenom hladkou, zrní lze vynechat. Výsledek - bílý jemňounký, nadýchaný chlebík.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • evinecky
    evinecky |

    11. 3. 2013 16:25

    Dobrý a lehký :-) více takových receptíků

  • no-niki
    no-niki |

    2. 11. 2012 11:35

    Chleba jsem pekla včera a musím říct, že byl výborný! Skvělá chuť i konzistence. O víkendu peču další pro rodiče :-) Mňam! Dávám za 1 ;-)

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    11. 1. 2012 13:49

    Peču v drobné úpravě, jen z bílé mouky. Suroviny 250 ml vody, 150g bílého jogurtu, 500g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička sušeného droždí dám v tomto pořadí do pekárny a peču na základní program (3:12 hod). Velmi dobrý.

  • 1982Petula
    1982Petula |

    1. 9. 2011 21:07

    Tak včera jsem tento recept udělala jako svůj úplně první chléb v životě a povedl se absolutně bez chyb. Je chuťově výtečný a co se týče konzistence, také nemá chybu.

  • ajsmanka
    ajsmanka |

    8. 1. 2011 16:03

    Pečeme často, skvělý chlebík, dávám 1*

  • angelika zajičková
    angelika zajičková |

    21. 9. 2010 09:22

    Prosím aby bolo ukryté jmeno, príjmení a E-mail Dekuji.

  • Hana Koukalová
    Hana Koukalová |

    11. 2. 2009 14:49

    Super recept ! Zase jeden vynikající a povedený chlebík !!

  • jitulli. s
    jitulli. s |

    23. 3. 2008 15:51

    Chleba jsem dnes upekla a jen se po nem zaprasilo!!! Detem i me moc chutnal, je vynikajici, uz vim co upect :o)

  • Vlasta
    Vlasta |

    18. 1. 2008 16:25

    Vyzkoušela jsem a můžu jen chválit. Velice dobrý.

  • Jana S
    Jana S |

    18. 10. 2007 07:39

    Včera jsem vyzkoušela, je výborný. Protože mám radši celozrnné pečivo, změnila jsem poměr hladké a špaldové mouky na 1:1 (250g hladké a 250g špaldové) a je opravdu moc dobrý. Určitě zopakuji.

  • Lenka Vozobulová
    Lenka Vozobulová |

    11. 10. 2007 15:51

    Dělala jsem ho z řeckého bílého jogurtu a byl výborný, určitě ho zopakuji.

  • Andrea
    Andrea |

    3. 4. 2007 11:35

    Vcera som ho skusila a dopadol uplne katastrofalne, mala tvrda tehla (cihla). Vraj za to moze spln mesiaca, povedal moj manzel...

  • Alena Dv.
    Alena Dv. |

    24. 3. 2007 18:20

    Chléb pouze ze špaldové je také vynikající. Recept je opravdu výborný! Doporučuji vyzkoušet!

  • Alena Dv.
    Alena Dv. |

    18. 3. 2007 17:06

    Super recept, dávám 1!! Z bílé mouky nepeču, tak hladkou jsem dala pšeničnou celozrnnou a moc nám chutnal. A teď právě zkouším celý ze špaldové. Dám vědět, jak se povedl.