Autor:

Zeleninová polévka

Snadné
Ingredience
Zeleninová směs 1 ks
Brambory 400 g
Bílé zelí 1/2 ks
Vejce 2 ks
Vegeta 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Polévkové koření 1 špetka
Zeleninová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší hranolky. Vložíme je do horké vody a vaříme doměkka. Potom je scedíme a polovinu vody si zachytíme. Zelí důkladně očistíme, pokrájíme na silnější proužky a dáme vařit zhruba do 1/2 litru vody. Přibližně 5 minut jej povaříme a poté přidáme mraženou zeleninovou směs. Vše povaříme společně asi 10 minut, přidáme uvařené brambory spolu s polovinou vody, ve které se vařily. Polévku dochutíme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, která necháme v polévce srazit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
3+
3.37 8 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zeleninová polévka

Komentáře

  1. Pooky   18.02.2013 | 9:22 | reagovat |

    Jak tu již někdo psal, zeleninu jsem podusil na másle, pak nalil vroucí vodu a brambory. Vařil do změkčení, přidal masox a trošku podravky, sůl a pepř a polévka je na světe.

  2. Kalić   10.09.2007 | 17:13 | reagovat |

    Já tedy musím říct, že jsem tuto polévku vařil poprvé v životě, ale celá rodina si moc pochutnala.Na konci jsem polévku ochutil Harmonií chuti od Vitany a ta tomu dodala tu báječnou chuť.Mňam mňam :)

  3. Tereza Jarčušková   27.04.2006 | 7:10 | reagovat |

    Jitka, ak u nás poviem, že urobím zeleninovú polievku, tak každý vie, že bude z miešanej zeleniny, teda viac druhov. A na tom, či sú tam zemiaky, halušky , rozšľahané vajíčka alebo iná závarka nezáleží. Inak to bude zemiaková, kapustová, kelová, tekvicová, atď. Je zaujímavé, ako ten istý názov skrýva niekedy dosť odlišné jedlo : )))

  4. Jitka Malinová   26.04.2006 | 14:53 | reagovat |

    U nás se zeleninová říká polévce, ve které je jen zelenina ( bez tuku a bez brambor), ať už mražená, nebo čerstvá. Je jasné, že pojem "zeleninová" v sobě skrývá mnoho variant.

  5. Tereza Jarčušková   26.04.2006 | 14:34 | reagovat |

    Súhlasím so Zdenkou. Ja najprv orestujem na troške oleja narezanú cibuľu, pridám mletú papriku, alebo kari , zamiešam, zalejem vodou a pridávam zeleninu ako Zdenka, teda podľa doby varu. Niekedy použijem zemiaky, niekedy krupicové halušky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web