Zeleninová pizza s kozím sýrem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanková mouka (hladká, lze i špaldová)
    • 0,5
      kostka droždí
    • 0,5
      lžička cukr
    • 75
      g kozí sýr (měkký)
    • 25
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g nízkotučný tvaroh
    • 200
      g mladý zelený chřest (očištěný a uvařený 7 minut v osolené vodě)
    • 1
      ks pórek
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g sušená rajčata (naložená v oleji)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku promíchejte s 1 lžičkou soli. Smíchejte droždí, cukr a 100 ml vlažné vody a směs přilijte k mouce. Zpracujte na hladké těsto a nechte asi 30 minut kynout. Ještě jednou prohněťte, tence vyválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Těsto potřete směsí sýrů a smetany a poklaďte kousky chřestu, kolečky dobře propláchnutého pórku, česnekem nakrájeným na plátky a okapanými rajčaty. Osolte, opepřete a asi 25 minut pečte, až těsto zezlátne a zpevní.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.