Autor:

Humrové chlebíčky

Střední
Ingredience
Uzená makrela
Množství u ingrediencí je udáváno přibližně
300 g
Cibule
Malá
1 ks
Celer 1/2 ks
Mrkev 1 ks
Majonéza 1 ks
Bílý jogurt 3 lžíce
Sůl  
Citron  
Pepř mletý  
Veka  
Humrové chlebíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Rybí, Slané

Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjemnější kostičky. Je to paplačka, ale doporučuji). Lze použít i upečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené je to nejlepší. Mrkev a cibulku na jemno nastrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do „mazlavé“ konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná).

Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe „prolnou“. Mažeme je (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky.

Množství je na cca 25-30 chlebíčků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 41 x
1-
4.56 41 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 41x)
Vepřová roláda s houbami (Foto: Jakub Jurdič) Rolády pro každého krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Humrové chlebíčky

Komentáře

  1. Paul Sulc   28.12.2015 | 6:16 | reagovat | závadný

    Muze byt vyborne, ale proc ''humrove'' kdyz to humra nevidelo? To si mame vsichni lhat, navzajem vse nejak okecavat? Neslo by proste rici makrelove?

  2. Wogelova   25.01.2014 | 13:32 | reagovat | závadný

    Vrele doporucuji, pomazanka je vyborna, s celerem a mrkvi chutove neco noveho.

  3. Wogelova   25.01.2014 | 13:31 | reagovat | závadný

    Vrele doporucuji, pomazanka je vyborna, s celerem a mrkvi chutove neco noveho.

  4. LiliRipp   15.04.2011 | 11:52 | reagovat | závadný

    jsou moc dobré.

  5. Jarka Mastilová   02.01.2009 | 12:48 | reagovat | závadný

    Byla dobrá,do TOP žebříčku patří právem,1

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web