Autor:

Ragú z divočáka na švestkách

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Maso z divočáka
(nakrájené na asi 3 cm kousky)
800 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Šalotka 10 ks
Karotka 2 ks
Celer 100 g
Česnek 1 stroužek
Rajčatové pyré 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžička
Červené víno 300 ml
Bobkový list 1 ks
Jalovcové bobule 5 ks
Citronová kůra
(kousek chemicky neošetřené)
 
Tymián 1 snítka
Rozmarýn 1 snítka
Vývar
(ze zvěřiny)
500 ml
Sušené švestky 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Ragú z divočáka na švestkách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Zvěřina, Ze zeleniny

V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a celer. Přidejte rozdrcený česnek, rajčatové pyré, krátce opečte, zaprašte moukou a asi 1 minutu smažte.

Vraťte maso, osolte, opepřete, pomalu přilijte červené víno, promíchejte, vložte
bobkový list, jalovcové bobule, kůru, tymián, rozmarýn a uveďte do varu. Troubu předehřejte na 180 °C, kastrol vložte do trouby. Po 15 minutách vmíchejte vývar a švestky a vše ještě 30 minut poduste.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Karbanátky s vejcem Vejce 3x jinak Články z

Komentáře k receptu: Ragú z divočáka na švestkách

Komentáře

  1. anja   26.10.2012 | 11:45 | reagovat |

    Vyzkoušeno a rodinou ohodnoceno jako delikatesa. Dokonce i dcera, která je v jídle velmi vybíravá, si šla pro nášup. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web