Autor:

Ragů (salsa Bolognese) iliti

150 minut PT0H150M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule 1 ks
Mleté maso
nelépe je použít směs vepřového a jehněčího mletého masa
300 g
Mrkev 2 ks
Rajčata
pasírovaných rajčat (můžete použít i 'tomatino' kečup)
1 l
Sůl
od koření pro pravé italské ragů se používá jenom sůl
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte nastrouhanou mrkev, propražte ještě 2-3 minuty. Teď můžete přidat i maso. Poduste ještě trochu a přidejte pasírovaná rajčata, sůl. Ragů je potřeba vařit dobré 2 hodiny, v lepších restauracích i 5 hodin, protože čím se více vaří má lepší chuť.
První tajemství dobré omáčky je v červeném vínu. Když opražíte maso, přidejte trochu červeného vína (trochu = půl deci). Ragů dostává lepší chuť a změní se barva omáčky.
Druhé, nemáte 5 hodin čas na vaření ragů, šťáva je řídká a co potom? V tom případě smíchejte lžičku mouky s trochou vody. Potřebujete dostat hustou směs, kterou přidáte do ragů. Mouka váže nepotřebnou vodu a zhušťuje omáčku.
Jedna rada: jestli se nemůžete obejít bez oregána, můzete ho tam přidat. Příloha: těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Ragů (salsa Bolognese) iliti

Komentáře

  1. dospeta   07.05.2014 | 11:01 | reagovat | závadný

    Jednoduché a přitom skvělé. Rozhodně doporučuji, většinou vařím cca 2,5h, taky zamražuji. Budeme mít dnes k obědu, už se těším. Díky za recept. Petra

  2. Frantiska :)   20.08.2008 | 22:15 | reagovat | závadný

    5h se to vari pro chut :) ja to jednou vyzkousela a ted uz si varim vzdycky nekolik litru naraz a pak zamrazuju, na dlouhe pomale vareni nedam dopustit ... sice si nekdo rika ze jsem blazen, ze 45min staci, ale ja mam pocit, ze ta chut je jina

  3. Oldřich Gargulák   20.08.2008 | 0:43 | reagovat | závadný

    Slušný recept na zpracování nadúrody rajčat. Já dělám z hovězího a ještě přidám celer, když je tak řapíkový.Troška česneku není na škodu. Nezahušťuji moukou, vařím tak dlouho, až zhoustne, rozhodně to není 5 hodin. Skladuji v mrazáku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web