Ragú z kuřecích jater

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g játra kuřecí
    • 400
      g čerstvé žampiony
    • 3
      ks šalotka
    • 100
      g máslo
    • 2,5
      dl červené víno
    • 1,3
      dl šlehačka
    • majoránka 3 snítky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a játra krátce opečeme, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
2
Na zbylém másle osmahneme šalotku a žampiony. Zalijeme červeným vínem a šlehačkou, omáčku povaříme. Přidáme drobně nasekanou majoránku. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme játra, omáčku krátce prohřejeme, již nevaříme.
3
Podáváme v kornoutcích z listového těsta nebo z čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • krtek
    krtek |

    4. 4. 2013 13:47

    no bylo to mnammnam <3 <3 :-))

  • Matuskova
    Matuskova |

    27. 2. 2011 14:43

    Je to vynikající. Doporučuji