Autor:

Meruňkový koláč

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Hera 300 g
Vejce 4 ks
Citronová šťáva 3 lžíce
Polohrubá mouka 300 g
Meruňky 900 g
Moučkový cukr 150 g
Meruňkový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Tuk dáme do mísy, přidáme cukr, vejce, citronovou šťávu a mouku. Rozšleháme ručním šlehačem, potom zvýšíme na nejvyšší rychlost a šleháme 3-4 minuty do hladka. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech, stěrkou rovnoměrně rozetřeme a poklademe půlkami meruněk.

Pečeme asi 25 minut při 180 °C. Ještě horký koláč posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a teprve pak krájíme na menší kousky. Pokud nemáme čerstvé meruňky, můžeme použít kompotované.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.59 17 5 1
Reklama
Linecké sušenky Pusťte se do pečení! Klasické české cukroví Články z

Komentáře k receptu: Meruňkový koláč

Komentáře

  1. Simča S.   22.07.2014 | 22:30 | reagovat |

    Těsto je hodně hutné, muselo se skutečně roztírat, z této dávky vyšlo na velký plech cca 20 x 30 cm.

  2. Zz   07.06.2012 | 14:14 | reagovat |

    Tolik lidí jej dělalo, hodnotilo a nikdo kromě Kerstin si nevšiml, že tam chybí uvedené množství cukru??? ;-)

    1. Vlasta Novák   07.06.2012 | 14:50 | reagovat |

      Opraveno dle staré verze webu. Díky

    2. daniela   03.07.2013 | 10:44 | reagovat |

      je tam 150 g do těsta (a tento recept je zde uveden vícekrát), někdo peče z moučkového cukru. Mimochodem 150 g na posypání, to by byly přímo závěje....

  3. kamila   31.08.2011 | 14:06 | reagovat |

    jsem to ale trdlo ..vadi hodně že jsem tam dal hladkou mouku?

  4. Kerstin   28.07.2011 | 19:25 | reagovat |

    Koláč se povedl, byl krásně vláčný a nadýchaný. Rovněž jsem přidala polovinu kypřícího prášku. Mám však dojem, že v receptu chybí uveden cukr. Je zde napsán pouze moučkový na posypání. Já jsem přidala do těsta 250g ;-)

  5. eva Doubková   11.05.2010 | 22:15 | reagovat |

    Je mi 60 let. Tedy vařím a peču již dlouhou řadu let. Dnes jsem vyzkoušela tento koláč.Má jedinou chybu. I když by zřejmě vydržel vláčný dlouho, přesto to nemohu vyzkoušet.Během jedné hodiny jsem umývala prázdný plech. A to je ta jediná "chyba". Děkuji autorce tohoto receptu.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web