Ragú z dýně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně (asi 2 kg)
    • 400
      g kuřecí prsa
    • 750
      g brambory moučné
    • 2,5
      ks jablka (2-3)
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • kari na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Z dýně odřízněte vršek a vydlabejte měkkou střední část se semínky.
3
Naplňte masem, bramborami a jablky nakrájenými na drobné kostičky a cibulkou nakrájenou na kolečka. Zalijte okořeněnou smetanou, dýni postavte na plech, zakryjte „pokličkou“ a pečte asi 30 minut. Pak pokličku sejměte a pečte ještě 1 hodinu, obsah občas promíchejte.
4
Podávejte přímo v dýni a při nandavání na talíř vyškrabejte k ragú trochu dýňové dužniny.
5
Ideální přílohou jsou chlebové placky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.