Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
2- 1 5
Autor:

Mexické placky tortillas z mouky

Snadné
Porce: 24
Ingredience
Hladká mouka
250-280
280 g
Sádlo 60 g
Sůl 1 lžička
Voda
vlažná
250 ml
Mexické placky tortillas z mouky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Do větší mísy dáme jen 250 g hladké mouky, sádlo, sůl a zpracujeme nejprve tak, aby to byla jemná drobenka. Pak pomalu přidáváme vlažnou vodu a nejprve vidličkou, pak rukama vypracujeme jemné těsto. Pokud se stále lepí na prsty, přidáme zbytek mouky (30 g), přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak vytvoříme kupičky v průměru 4 cm. Na pomoučeném vále vyválíme slabé kulaté placky o průměru 15-18 cm. Při vyvalování používáme hodně mouku, aby se těsto nelepilo.

Dobře předehřejeme na sporáku pánvičku, pozor žádný tuk!, dáme placku a pečeme asi 30 sekund, aby vypadala suchá a jen mírně ze spodu nahnědlá. Obrátíme a pečeme dalších 30 sekund. Mohou se upéci i do zásoby a pak jen přihřát (přikryté papírovým ubrouskem) v mikrovlnné troubě. Placky se mohou vyválet i na větší průměr, ty se pak pak plní různými dobrotami, jako zbytky pečeného kuřete, strouhaným sýrem atd. a pak se zabalí tak, jak to můžete koupit v KFC (Wrap). K tomu se dává salsa nebo guacamole a také zakysaná smetana.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Mexické placky tortillas z mouky

Komentáře

  1. verulikh   04.02.2014 | 11:58 | reagovat | závadný

    Skvělý recept. Udělala jsem z menšího množství surovin, protože pro dva lidi by toho bylo až moc.Místo sádla jsem použila olej a placky se povedly. Dají se krásně ohýbat paráda. Přidala jsem k nim pouze zeleninu a maso.

  2. Lucka   27.06.2013 | 11:35 | reagovat | závadný

    ech, tak tieto placky mi veru nevysli:-( lepili sa a bez pridanej múky to nešlo...po upečení boli ako kamen...niekde som iste spravila chybu...asi som cesto nenechala dost odlezat. tak si radsej treba dat načas, nech sa podaria. ;-)

  3. Martin   09.05.2013 | 20:09 | reagovat | závadný

    placky parádní... Tuk jsem v ledničce nenašel, ale s olejem to šlo taky 8-) Jen porce mi nějak nevyšli...Těsto mi vyšlo jen na 8 palcek.

  4. Lucka   19.12.2012 | 9:18 | reagovat | závadný

    pokud máte placky tvrdé, tak je po upečení vrstvěte na talíř a překryjte vlhkou utěrkou, placky tak nasajou potřebnou vlhkost a budou krásně vláčné a výborně se pak rolují

  5. Kryštof   02.04.2011 | 19:20 | reagovat | závadný

    Zjistil že doma nemám žádný tuk a tak jsem podle starého dobrého pravidla přiměřeně přiměřeně přiléval olej a výsledek byl podle mně skvělý, placky se dali i ohýbat.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X