Zeleninová polévka na řecký způsob

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 7
      ks brambory menší
    • 6
      ks rajče
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      ks cuketa
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • 2
      ks citron
    • mletá sladká paprika
    • sýr
    • extra panenský olivový olej například Minerva Extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer.
2
V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte zeleninu a 3 lžíce Extra Virgin olivového oleje Minerva. Dochuťte šťávou ze dvou citronů, solí, pepřem a sladkou paprikou.
3
Teplotu snižte na minimum a vařte, dokud zelenina nezměkne. Poté ji dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Vývar však nechte v hrnci. Zeleninový krém přidejte do hrnce, důkladně promíchejte, chvíli povařte a můžete podávat.
4
Každou porci nezapomeňte posypat nastrouhaným sýrem a můžete přidat i krutónky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.