Autor:

Italská caponata

Střední
Ingredience
Lilek 2 ks
Paprika
1 zluta a 1 cervena
2 ks
Cibule 1 ks
Řapíkatý celer
1 stonek
1 ks
Nakládaná loupaná rajčata
nebo 400 g rajcatoveho pyre
400 g
Bílý vinný ocet 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Piniové oříšky 20 g
Kapary 40 g
Rozinky 20 g
Bazalka
cerstva,asi 10 listku
 
Olivy
zelene a cerne vypeckovane
60 g
Cukr  
Olivový olej  
Italská caponata

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na drobno. V pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme lilek a papriky. Dáme si je bokem. Cibuli, celer a česnek (česnek necháme celý) osmažíme v dostatečném množství oleje, přidáme bazalku a rozmačkaná sterilovaná rajčata (nebo pyré), osolíme a necháme vařit asi 10 minut, odstraníme česnek a přidáme olivy, rozinky, pinie, kapary, lžíci cukru, vinný ocet, papriky s lilkem, promíchame, případně dosolíme a necháme vařit 15 - 20 minut. Podáváme vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší na druhý den, kdy se chuť rozleží. Pokud ji uchováváme v lednici, je dobře ji vytáhnout alespoň 2 hodiny před podáváním.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Italská caponata

Komentáře

  1. Jarka O.   12.09.2011 | 11:11 | reagovat | závadný

    Je to trochu podobné francouzskému ratatouille...zeleninové směsi a ještě když je tam lilek, zbožňuju :-P <3

    1. pippiva   12.09.2011 | 14:56 | reagovat | závadný

      Zdravim, Jarko. Trochu je to podobne, ale tohle je sicilska klasika. Take existuje nekolik dalsich variant. :-) ;-)

      1. Jarka O.   12.09.2011 | 15:25 | reagovat | závadný

        To je jasné, každá velká dobrota má varianty ;-) Ostatně, Frantíci se prý učili vařit od Italů :-D Každopádně mají obě kuchyně leccos společného :-P

  2. pippiva   07.09.2011 | 15:09 | reagovat | závadný

    Prosim o dopsani receptu k italske kuchyni, diky.

    1. Tereza T   08.09.2011 | 11:36 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web