Autor:

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Snadné
Těsto na formu 22 cm:
Máslo
nebo Hera (změklé)
100 g
Cukr krupice 80 g
Vanilkový cukr 1 lžíce
Skořice - mletá 1 lžička
Vejce 2 ks
Hladká mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Mléko
dle potřeby (cca 2 lžíce)
 
Mandlové lupínky - loupané 2 lžíce
Skořicový cukr 1 lžíce
Tuk  
Ovocná náplň:
Jablka
nebo hrušky
400 g
Cukr 40 g
Voda 2,5 dl
Vanilkový pudink
necelý
1 ks
Citronová šťáva 2 lžíce
Citronová kůra
(není nutné)
1 lžička
Smetanová náplň:
Smetana ke šlehání
33 %
250 ml
Vanilkový cukr 1 lžíce
Ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, jinak nemusí být
1 ks
Jablečný (hruškový) hřích - dort

Postup přípravy:

Vejce utřeme s cukry do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řidké, spíše se musí nechat do formy zlehka rozetřít. Uhlazené těsto ve formě posypeme mandlovými lupínky a skořicovým cukrem. Takto připravené dáme do předehřáté trouby péct na střední teplotu dozlatova, po vychladnutí prokrojíme a naplníme nejprve jablečnou (hruškovou) náplní a pak ušlehanou smetanou, zaklopíme a dáme do chladna proležet.
Náplň: Oloupaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu společně s citronouvou šťávou(kůrou), cukrem a 1,5 dcl vody krátce povařit. V 1 dcl vody rozmícháme pudink a vmícháme ho do jablek(hrušek), provaříme a naneseme na spodní díl korpusu, necháme zchladnout.
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s cukrem(ztužovačem) do tuha a šlehačkou potřeme jablečnou(hruškovou) náplň a vrchním dílem mandlového korpusu přiklopíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1
4.83 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 30x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Jablečný (hruškový) hřích - dort

Komentáře

  1. zu.chy.   08.03.2016 | 14:22 | reagovat | závadný

    jednoduchy,jemny,senzacni <3

  2. Řeřichová   13.07.2015 | 9:21 | reagovat | závadný

    Vynikající.Vláčný a jemný.

  3. Veronika Zahajská   11.10.2014 | 17:20 | reagovat | závadný

    To je taaaaaaaakdoooooooobrý!!!!!!!!!! Děkuji vám za skvělý receptík.

  4. sofinka   12.02.2013 | 12:48 | reagovat | závadný

    ten fakt nemá chybu <:-)

  5. Školová   24.10.2012 | 19:36 | reagovat | závadný

    Moooc dobré a taky snadné, dělala jsem do teflonového pekáčku a dortovou formu si co nejdřív pořídím :)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web