Autor:

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Snadné
Porce: 3
Palačinky
Mléko 400 ml
Listový špenát
pokrájený
100 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Hladká mouka
cca
200 g
Olej
na smažení
 
Směs
Listový špenát
očištěný, pokrájený, cca
350 g
Cibule
velká
1 ks
Olej
nebo uzený špek
 
Česnek
dle chuti, cca 2 -
3 stroužek
Smetana ke šlehání 100 ml
Pepř mletý
dle chuti
 
Sůl
dle chuti, pozor na slaný sýr!
 
Sýr Niva
nebo Gorgonzola, cca
120 g
Dle chuti, není nutné
Anglická slanina
, moravská..., osmažená
 
Kuřecí maso
okořeněné a osmažené
 
Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Postup přípravy:

V mléce rozmícháme vejce a mouku, osolíme a můžeme například dochutit i pepřem, česnekem nebo muškátovým květem či oříškem. Přidáme pokrájený špenát a směs necháme cca půl hodiny odstát. Pak na rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme cca 8 palačinek (dle velikosti pánve a síly palačinek).

Během odležení palačinkového těsta si připravíme špenátovou směs: na oleji osmažíme cibuli, ke které pak přidáme pokrájený čistý špenát, který za občasného míchání necháme povadnout, pak přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, který necháme ve špenátu rozvonět, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme i muškátový květ. Vše krátce podusíme doměkka a na závěr zahustíme nastrouhaným nebo rozdrobeným sýrem, který necháme ve špenátu rozpustit. Místo Nivy můžeme použít Čedar, Parmezán nebo Ementál a kdo nemá rád výrazné chutě sýrů, může špenát zahustit jen troškou máslové jíšky.

Osmažené palačinky plníme špenátovou směsí, zavineme nebo přehněme na čtvrtinky a podáváme. Na talíři můžeme dozdobit troškou sýru nebo osmaženou pokrájenou slaninou, pokud se neobejdeme bez masa či uzeniny. Výborná varianta je i s ta, kdy do hotové špenátové směsi vmícháme osmažené, kořeněné, na drobnější kousky pokrájené kuřecí prso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Komentáře

  1. Denisa   12.02.2017 | 9:44 | reagovat |

    Móc dobré byly a teď se jdeme odkulit k telce na romantiku :)))))

  2. Kacka   09.11.2016 | 18:54 | reagovat |

    Skvely byly <3

  3. Nehodová   02.09.2016 | 13:08 | reagovat |

    Byl to skvělý oběd,děkuji za recept.Už jsem si ho i uložila a někdy je ještě zopakuji,protože všem moc chutnaly.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web