Houbové rizito (rýže) po našem

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • 200
      g houby čerstvé nebo mražené, předem povařené a scezené
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo oleje použít cca 60 gramů jemně pokrájeného uzeného špeku, který osmažíme společně s cibulí. Na cibuli přidáme pokrájené, krátce povařené, scezené houby, které osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, kmínem a strouhaným česnekem, necháme krátce osmažit.
2
Pak k houbám vmícháme rýži, kterou jsme si předem uvařili v osolené vodě dle návodu. Podáváme s kyselou okurkou, kysaným zelím nebo salátem.
3
Podáváme jako samostatný bezmasý chod (bezmasý, pokud nepoužijeme špek) nebo jako přílohu, pokud k houbám přidáme více vařené rýže.
4
Houby můžeme použít i sušené, pokud je necháme přes noc namočené ve vodě. Můžou to být jak lesní, tak i žampiony, hlíva... Já jsem tentokrát použil mražené, předvařené václavky.

Komentáře k receptu

  • Radka Racková
    Radka Racková |

    22. 3. 2016 10:11

    Před chvílí jsem rizoto dodělala a šoupla do peřiny, aby zůstalo teplé :)) Ochutnat jsem samozřejmě ale stihla a je výborné :))

  • Peťka
    Peťka |

    15. 9. 2015 14:40

    Skvělé :-*

  • Theresia
    Theresia |

    21. 8. 2014 12:51

    Byl to výborný a velice rychlý oběd. Uzená slanina namísto oleje byla dobrá volba. Děkuji za recept a doporučuji.

  • I.Holečková
    I.Holečková |

    23. 3. 2014 17:39

    Až se do ní zase někdy pustím, zkusím jí i zapéct. Jinak nám moc chutnala :-)) , vždycky uvítám dobrý nápad na rychlé jídlo.

  • Zdenka
    Zdenka |

    11. 2. 2014 09:59

    Vyborne jidlo, take ho delam jako hlavni chod.