Autor:

Houbové rizito (rýže) po našem

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Rýže 250 g
Houby
čerstvé nebo mražené, předem povařené a scezené
200 g
Cibule
větší
1 ks
Olej  
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka
dle chuti
 
Drcený kmín
- není nutný
 
Houbové rizito (rýže) po našem

Postup přípravy:

Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo oleje použít cca 60 gramů jemně pokrájeného uzeného špeku, který osmažíme společně s cibulí. Na cibuli přidáme pokrájené, krátce povařené, scezené houby, které osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, kmínem a strouhaným česnekem, necháme krátce osmažit.
Pak k houbám vmícháme rýži, kterou jsme si předem uvařili v osolené vodě dle návodu. Podáváme s kyselou okurkou, kysaným zelím nebo salátem.

Podáváme jako samostatný bezmasý chod (bezmasý, pokud nepoužijeme špek) nebo jako přílohu, pokud k houbám přidáme více vařené rýže.

Houby můžeme použít i sušené, pokud je necháme přes noc namočené ve vodě. Můžou to být jak lesní, tak i žampiony, hlíva... Já jsem tentokrát použil mražené, předvařené václavky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Houbové rizito (rýže) po našem

Komentáře

  1. Radka Racková   22.03.2016 | 10:11 | reagovat | závadný

    Před chvílí jsem rizoto dodělala a šoupla do peřiny, aby zůstalo teplé :)) Ochutnat jsem samozřejmě ale stihla a je výborné :))

  2. Peťka   15.09.2015 | 14:40 | reagovat | závadný

    Skvělé :-*

  3. Theresia   21.08.2014 | 12:51 | reagovat | závadný

    Byl to výborný a velice rychlý oběd. Uzená slanina namísto oleje byla dobrá volba. Děkuji za recept a doporučuji.

  4. I.Holečková   23.03.2014 | 17:39 | reagovat | závadný

    Až se do ní zase někdy pustím, zkusím jí i zapéct. Jinak nám moc chutnala :-)) , vždycky uvítám dobrý nápad na rychlé jídlo.

  5. Zdenka   11.02.2014 | 9:59 | reagovat | závadný

    Vyborne jidlo, take ho delam jako hlavni chod.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web