Autor:

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Máslo 4 lžíce
Olivový olej 4 lžíce
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer 1 ks
Ovesné vločky 2 hrst
Cibule 1 ks
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata. Pak přidáme ovesné vločky, krátce posmažíme a základ je hotový. Teď stačí zalít vodou - asi 1-1,5 litru, osolit, okořenit a přidat zeleninu podle toho, jakou polévku chceme - brokolici, květák, špenát, brambory, zelí, kapustu,... a cca 15 - 20 minut povařit - už dál nezahušťujeme - vločky se rozvaří a polévku zahustí. Dobré uvařit těm, co jinak vločky nemusí - nejsou tam vidět ani cítit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Komentáře

  1. recepty73   24.03.2011 | 8:19 | reagovat |

    ...jednoduchá a dobrá klasika ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web