Svěží koláč s lesním ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Martin Hurta

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      miska dětské piškoty
    • 0,8
      l mléko
    • 1
      miska lesní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, lesní jahody, rybíz)
    • 2
      balíček malinový pudink
    • 1
      hrst cukr krupice
    • 1
      špetka hladká mouka (na vyválení těsta)
    • 1
      plátek máslo (na vymazání formy)
    • 1
      špetka moučkový cukr (na pocukrování)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z celého listového těsta vypracujeme na vysypaném válu placku tak velkou, aby o něco překrývala připravenou formu k pečení (zbytek se použije na vrchní vrstvu). Formu vymažeme máslem a vyválené těsto do ní vložíme a řádně vytvarujeme dle formy. Okraje nejlépe o hranu odtraníme. Zbylé těsto odložíme zatím stranou.
2
Na dno vyskládáme vedle sebe piškoty tak, aby zaplnili celou plochu, ale nepřekrývaly se.
3
Nyní je potřeba si z 0,8 litru mléka, dvou pytlíků a hrsti cukru uvařit pudink. Pudink uvaříme do husta a zalijeme ho na piškoty, tak, aby byly všechny lehce potopeny.
4
Celý koláč posypeme připravenou směsí ovoce (v sezóně nejlepší namíchaná, kdykoliv jindy mražená v obchodě za cca 40Kč).
5
Zbytek listového těsta vyválíme a nakrájíme na cca 1cm široké plátky a těmi vyskládáme s mezerami proužky po celém koláči.
6
Posypeme moučkovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby na 230°C, kde pečeme 15minut a pak stáhneme teplotu na 190°C a necháme 25 minut dopéct.
7
Koláč je svěží, křupavý a nelze zůstat u jednoho kousku...
8
Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.