Autor:

Plněné smažené brambory

Střední
Ingredience
Brambory
Menší, uvařené ve slupce
1,5 kg
Tavený sýr
- dle chuti (šunkový, smetanový..) obdélníček
2 ks
Lučina
nebo cottage, pomazánkové máslo...
100 g
Šunka 100 g
Pažitka 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Ingredience na trojobal  
Plněné smažené brambory

Postup přípravy:

Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr, lučinu, pažitku a dobře promícháme. Hmotou naplníme vydlabané osolené a opepřené brambory a pevně je k sobě opět spojíme. Naplněné brambory obalíme nejdřív v mouce, pak ve vejci a naposledy ve strouhance. Smažíme ze všech stran v oleji dozlatova (nebo fritujeme).

Jako doplněk můžeme připravit dip z měkkého tvarohu zředěného trochou mléka a ochuceného pikantním kořením dle vlastní chuti, který podáváme zvlášť v misce.

Pokud nám směs zbude, můžeme z ní udělat kuličky, které také obalíme a osmažíme.

Lze jíst i vychladlé s čerstvou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Plněné smažené brambory

Komentáře

  1. Irena   02.07.2016 | 20:09 | reagovat |

    Skvělé. S plňkou a obalováním pomáhaly i děti :-))

  2. Gábina   26.09.2015 | 14:56 | reagovat |

    Bylo to vynikající a protože na náplň nepotřebuju moc surovin, tak i levné. Udělala jsem k nim okurkový salát a bylo to prima.

  3. Mike   11.07.2014 | 10:14 | reagovat |

    "Pokud vám směs zbude" :-D
    Ono je logické, že když vydlabeme prostředek brambor, které nadstavíme jinými věcmi, a pak to tam chceme vrátit, tak že toho plno zbude.
    Takže doporučuju už předem tak polovinu vydlabaných brambor dát bokem a počítat s tím. ;)

    1. recepty73   12.07.2014 | 21:39 | reagovat |

      ...pokud jste se podíval i na fotky pod tou úvodním, tak je vidět, jak moc jsou naplněné, čili zbýt vůbec nemusí a nic stranou dávat nemusíte ;-)

  4. Renda   25.03.2014 | 11:38 | reagovat |

    Naučila jsem se je plnit s různými sýry a kořením, někdy něco přidám, jindy uberu a vždycky je to bezvadné.

  5. Johanka   04.05.2011 | 14:50 | reagovat |

    Děsná piplačka ale stála za to :-* <:-) , krom pažitky jsem dala i česnek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web