Autor:

Plněné smažené brambory

Střední
Ingredience
Brambory
Menší, uvařené ve slupce
1,5 kg
Tavený sýr
- dle chuti (šunkový, smetanový..) obdélníček
2 ks
Lučina
nebo cottage, pomazánkové máslo...
100 g
Šunka 100 g
Pažitka 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Ingredience na trojobal  
Plněné smažené brambory

Postup přípravy:

Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr, lučinu, pažitku a dobře promícháme. Hmotou naplníme vydlabané osolené a opepřené brambory a pevně je k sobě opět spojíme. Naplněné brambory obalíme nejdřív v mouce, pak ve vejci a naposledy ve strouhance. Smažíme ze všech stran v oleji dozlatova (nebo fritujeme).

Jako doplněk můžeme připravit dip z měkkého tvarohu zředěného trochou mléka a ochuceného pikantním kořením dle vlastní chuti, který podáváme zvlášť v misce.

Pokud nám směs zbude, můžeme z ní udělat kuličky, které také obalíme a osmažíme.

Lze jíst i vychladlé s čerstvou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Salsa s artyčoky, čedarový dip a salsa z pečených rajčat Originální párty chuťovky Články z

Komentáře k receptu: Plněné smažené brambory

Komentáře

  1. Irena   02.07.2016 | 20:09 | reagovat |

    Skvělé. S plňkou a obalováním pomáhaly i děti :-))

  2. Gábina   26.09.2015 | 14:56 | reagovat |

    Bylo to vynikající a protože na náplň nepotřebuju moc surovin, tak i levné. Udělala jsem k nim okurkový salát a bylo to prima.

  3. Mike   11.07.2014 | 10:14 | reagovat |

    "Pokud vám směs zbude" :-D
    Ono je logické, že když vydlabeme prostředek brambor, které nadstavíme jinými věcmi, a pak to tam chceme vrátit, tak že toho plno zbude.
    Takže doporučuju už předem tak polovinu vydlabaných brambor dát bokem a počítat s tím. ;)

    1. recepty73   12.07.2014 | 21:39 | reagovat |

      ...pokud jste se podíval i na fotky pod tou úvodním, tak je vidět, jak moc jsou naplněné, čili zbýt vůbec nemusí a nic stranou dávat nemusíte ;-)

  4. Renda   25.03.2014 | 11:38 | reagovat |

    Naučila jsem se je plnit s různými sýry a kořením, někdy něco přidám, jindy uberu a vždycky je to bezvadné.

  5. Johanka   04.05.2011 | 14:50 | reagovat |

    Děsná piplačka ale stála za to :-* <:-) , krom pažitky jsem dala i česnek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web