Plněné rohlíky - mandlové nebo ořechové

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 180
      g smetana
    • 120
      g máslo
    • 180
      g cukr krupice
    • 35
      g moučkový cukr
    • 10
      g droždí
    • 220
      g mandle nebo vlašské či lískové oříšky
    • 1
      špetka kardamom skořice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce vaječný koňak
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme nádivku z oloupaných mandlí, které nadrobno nameleme a smícháme s krupicovým cukrem, mletým kardamonem a lžící koňaku. Lžící vykrajujeme z těsta porce asi po 40 g, lehce vyválíme a plníme předem vytvořenou nádivkou, zavinujeme do tvaru rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C a potíráme rozšlehaným vejcem. Nádivku můžeme vytvořím také smícháním nadrobno namletých vlašských nebo lískových ořechů, skořice a lžící koňaku.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Sahrazad
    Sahrazad |

    26. 2. 2007 18:32

    Jsem ráda že chutnalo. Občas si musíme zamlsat :-)

  • jana
    jana |

    24. 2. 2007 10:17

    Právě jsem je dopekla.Použila jsem tedy kysanou smetanu a jsou výborné.Provonily celý byt,ale jen na chvili co stačí vystydnout-jestli něco zbyde!

  • Sahrazad
    Sahrazad |

    20. 2. 2007 18:00

    Může se použít kysaná i sladká. Já používám kysanou, protože je hustší.

  • Iveta
    Iveta |

    20. 2. 2007 14:12

    Pani Sahrazad, prosim Vas, aka smotana sa tu pouzije? Kysla alebo na slahanie? Zijem v USA a neviem, aku by som mala pouzit. Dakujem.