Tzaziky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: tanicka7

Suroviny

Vložit do nákupu
    • řecký jogurt - pravý příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko
    • okurka
    • kopr
    • máta čerstvá
    • česnek
    • citron
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7 cm).
2
2. V misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka:1 kelímek).
3
3. Přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky/kelímek nebo dle ctěné vaší imprese).
4
4. Přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru.
5
5. Přidejte asi tak 10-15 najemňulinko nasekaných mátových lístečků.
6
6. Přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy.
7
7. Přilejte štědrou dávku kvalitního olivového oleje (dejme tomu tři polévkové lžíce).
8
8. Opepřete drceným pepřem a osolte a všechno postupně dokonečna promíchejte.
9
9. Před podáváním připravte do misek nebo talířků (a vychlaďte v ledničce) s olivou nebo snítkou kopru.
10
K tomu jakýkoliv bílý chleba.
11
//Hlavní finty: řecký jogurt, vymačkat okurku, hodně okurky v poměru k jogurtu, kopr&máta a nešetřit olivovým olejem//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    20. 8. 2016 14:04

    Absolutně vynikající recept, připravovaly jsme si ho celé léto, pořád dokola :-)