Autor:

Sekaná jako roštěná

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso 500 g
Cibule 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice  
Hladká mouka  
Olej  
Vejce 1 ks
Strouhanka  
Mléko  
Sekaná jako roštěná

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku a trochu mléka a na drobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a děláme placičky velké asi jako dlaň. Placičky potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na rozpáleném oleje rychle opečeme.
Opečené placičky přendáme na talíř a do výpeku dáme osmažit 2 na kostičky nakrájené cibule. Když je cibule osmažená, přidáme placičky, podlijeme vodou a necháme dusit až se cibule rozdusí, aby se udělal pěkný sos. Pokud není rozvařená, můžeme ji protlačit sítkem nebo rozmixovat nebo nechat jen tak, jak to má každý rád. Na závěr dochutíme solí, když je sos málo slaný.
Podáváme s různě upravenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Sekaná jako roštěná

Komentáře

  1. Martina   12.02.2013 | 18:56 | reagovat | závadný

    Recept mě moc nenadchl :-( , omáčka byla hodně cítit od smažení a také byla dost mastná.

  2. Martina Brunnerová   14.03.2008 | 9:02 | reagovat | závadný

    Včera jsme dělali k večeři, bylo to rychlé a moc dobré. Jen jsem si recept vylepšila ještě trochou anglické slaniny do základu omáčky. Hodně mi to připomíná tzv. klopsy. Takže nekritizovat a vyzkoušet :-)

  3. Jana H.   20.02.2008 | 19:00 | reagovat | závadný

    Aleno, ale v receptu není, že se pečou v troubě, píši, že se dusí. Pokud nemáte důvěru, nevařte.

  4. Anna   20.02.2008 | 10:32 | reagovat | závadný

    Tohle jídlo vypadá dobře.

  5. Alena   17.02.2008 | 14:09 | reagovat | závadný

    No tak já si holt roštěnou představuju jinak. Tohle jsou prostě karbanátky pečené v troubě...nic proti nim, já je taky občas peču v troubě, nejsou pak tak nacucané tukem...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web