Autor:

Nadívané křepelky po anglicku

Střední
Porce: 8
Ingredience
Křepelka 8 ks
Anglická slanina
tenké plátky
200 g
Máslo 80 g
Hovězí vývar
nebo zvěřinový - na podlévání
 
Růžičková kapusta 300 g
Hladká mouka 1 lžíce
Červené víno 150 ml
Nádivka
Játra
kuřecí
200 g
Cibule 1 ks
Máslo 30 g
Rohlík 4 ks
Mléko 250 ml
Vejce 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a smícháme s vejci, zchladlými játry, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Křepelky nasolíme, naplníme nádivkou, obalíme slaninou a ovážeme provázkem. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme trošku vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu (podléváme).

Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat. Šťávu z křepelek přelijeme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme červeným vínem a povaříme. Na talíř dáváme 2 křepelky, kapustu a přeléváme šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Nadívané křepelky po anglicku

Komentáře

  1. Pája S   25.03.2010 | 7:29 | reagovat |

    Zdeni,to nevadí,poradím si :-)

  2. Zdena z JM   24.03.2010 | 12:36 | reagovat |

    Ano Pájo,u nás je to už taky Albert,ale mám zafixovanou pořád Hypernovu.

  3. Pája S   24.03.2010 | 11:55 | reagovat |

    Zdeni,moc děkuji za info!! Hypernovu u nás nemáme,udělali z ní Albert.Ale třeba by ty křepelindy mohly mít i tam.Zkusím.Dík :-)

  4. Zdena z JM   24.03.2010 | 11:33 | reagovat |

    Pájo,zrovna včera jsme měli doma nabídku z hypernovy a byly tam mražené křepelky.Já jsem křepelky jedla asi před 10 lety v jedné zvěřinové restauraci někde u Mariánských lázní.Řekla bych,že chuť masa je taková neutrální a spíš záleží na chuti té nádivky.Ale je to delikatesa, asi ne zrovna levná,ale za vyzkoušení to stojí.

  5. Pája S   24.03.2010 | 10:52 | reagovat |

    Jo tak křepelky jsem ještě nejedla.Možná by je měli Jiří v Makru viď?Docela bych je ráda ochutnala.:-)Takto nadívané,samá dobrota a k tomu ještě obíračka co?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web