Autor:

Nadívané křepelky po anglicku

Střední
Porce: 8
Ingredience
Křepelka 8 ks
Anglická slanina
tenké plátky
200 g
Máslo 80 g
Hovězí vývar
nebo zvěřinový - na podlévání
 
Růžičková kapusta 300 g
Hladká mouka 1 lžíce
Červené víno 150 ml
Nádivka
Játra
kuřecí
200 g
Cibule 1 ks
Máslo 30 g
Rohlík 4 ks
Mléko 250 ml
Vejce 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a smícháme s vejci, zchladlými játry, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Křepelky nasolíme, naplníme nádivkou, obalíme slaninou a ovážeme provázkem. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme trošku vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu (podléváme).

Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat. Šťávu z křepelek přelijeme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme červeným vínem a povaříme. Na talíř dáváme 2 křepelky, kapustu a přeléváme šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Nadívané křepelky po anglicku

Komentáře

  1. Pája S   25.03.2010 | 7:29 | reagovat |

    Zdeni,to nevadí,poradím si :-)

  2. Zdena z JM   24.03.2010 | 12:36 | reagovat |

    Ano Pájo,u nás je to už taky Albert,ale mám zafixovanou pořád Hypernovu.

  3. Pája S   24.03.2010 | 11:55 | reagovat |

    Zdeni,moc děkuji za info!! Hypernovu u nás nemáme,udělali z ní Albert.Ale třeba by ty křepelindy mohly mít i tam.Zkusím.Dík :-)

  4. Zdena z JM   24.03.2010 | 11:33 | reagovat |

    Pájo,zrovna včera jsme měli doma nabídku z hypernovy a byly tam mražené křepelky.Já jsem křepelky jedla asi před 10 lety v jedné zvěřinové restauraci někde u Mariánských lázní.Řekla bych,že chuť masa je taková neutrální a spíš záleží na chuti té nádivky.Ale je to delikatesa, asi ne zrovna levná,ale za vyzkoušení to stojí.

  5. Pája S   24.03.2010 | 10:52 | reagovat |

    Jo tak křepelky jsem ještě nejedla.Možná by je měli Jiří v Makru viď?Docela bych je ráda ochutnala.:-)Takto nadívané,samá dobrota a k tomu ještě obíračka co?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web