Autor:

Nadívané křepelky po anglicku

Střední
Porce: 8
Ingredience
Křepelka 8 ks
Anglická slanina
tenké plátky
200 g
Máslo 80 g
Hovězí vývar
nebo zvěřinový - na podlévání
 
Růžičková kapusta 300 g
Hladká mouka 1 lžíce
Červené víno 150 ml
Nádivka
Játra
kuřecí
200 g
Cibule 1 ks
Máslo 30 g
Rohlík 4 ks
Mléko 250 ml
Vejce 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a smícháme s vejci, zchladlými játry, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Křepelky nasolíme, naplníme nádivkou, obalíme slaninou a ovážeme provázkem. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme trošku vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu (podléváme).

Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat. Šťávu z křepelek přelijeme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme červeným vínem a povaříme. Na talíř dáváme 2 křepelky, kapustu a přeléváme šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Nadívané křepelky po anglicku

Komentáře

  1. Pája S   25.03.2010 | 7:29 | reagovat | závadný

    Zdeni,to nevadí,poradím si :-)

  2. Zdena z JM   24.03.2010 | 12:36 | reagovat | závadný

    Ano Pájo,u nás je to už taky Albert,ale mám zafixovanou pořád Hypernovu.

  3. Pája S   24.03.2010 | 11:55 | reagovat | závadný

    Zdeni,moc děkuji za info!! Hypernovu u nás nemáme,udělali z ní Albert.Ale třeba by ty křepelindy mohly mít i tam.Zkusím.Dík :-)

  4. Zdena z JM   24.03.2010 | 11:33 | reagovat | závadný

    Pájo,zrovna včera jsme měli doma nabídku z hypernovy a byly tam mražené křepelky.Já jsem křepelky jedla asi před 10 lety v jedné zvěřinové restauraci někde u Mariánských lázní.Řekla bych,že chuť masa je taková neutrální a spíš záleží na chuti té nádivky.Ale je to delikatesa, asi ne zrovna levná,ale za vyzkoušení to stojí.

  5. Pája S   24.03.2010 | 10:52 | reagovat | závadný

    Jo tak křepelky jsem ještě nejedla.Možná by je měli Jiří v Makru viď?Docela bych je ráda ochutnala.:-)Takto nadívané,samá dobrota a k tomu ještě obíračka co?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web