Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Stáňa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 350
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule (Střední)
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 400
      g rajčata
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      ks feferonka (Dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min. Ochutit hořčicí, kečupem, pepřem, oreganem a feferonkou, osolit. Přidat asi třetinu rajčat nakrájených na kostky a chvíli podusit. Do vymaštěné formy dát vrstvu brambor, osolit, na to dát směs masa a rajčat a posypat asi třetinou strouhaného sýra. Do vrchní vrstvy dát střídavě rajčata a brambory, osolit. Dát zapéct do vyhřáté trouby asi 20-25 minut, pak posypat zbytkem strouhaného sýra a ještě asi 5 minut zapéct, až se sýr rozpustí.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    12. 6. 2015 16:04

    Opravdu mňamózní záležitost !!! :-) :-) :-)

  • hanimira
    hanimira |

    16. 10. 2012 16:12

    Bylo to výborné a zdělala jsem domácí rajčátka. :-P

  • Verča
    Verča |

    15. 4. 2011 11:00

    Vařila jsem recept tak, jak je napsaný a je to moc dobrý, dá se to jíst prakticky i studený. Doporučuju a je to nenáročný. :-P

  • Pepinie1
    Pepinie1 |

    17. 10. 2010 12:18

    který trouba to zařadil mezi bezmasé jídla???

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    4. 10. 2010 12:45

    Recept je výborný, ale na to mleté maso pozor. Koupil jsem - já blbec - polotovar v supermarketu a tuk mi lezl i ušima. Takže ruče k řezníkovi, vybrat si polosuché masíčko a nechat umlít. Tuk to pustí i tak, takže při výběru masa buďte opatrní. Krmě vydrží v ledničce i dva tři dny, dá se ohřát v mikrovlnce, takže se množství netřeba bát.

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    4. 1. 2007 02:03

    Myslela jsem si, ze to bude suche, ale byla to opravdu mnamka a i bez vajec byly skvele zapecene brambory. Hodnotim za 1.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    26. 4. 2006 14:33

    Použila jsem konzervu Hagis, kromně rajčat jsem přidala ještě kousek žlutí papriky a trochu mražených hub a bylo to super.

  • Misak
    Misak |

    26. 4. 2006 14:04

    Dala jsem to masove smesi rajsky protlak, rajcatka jen sporadicky:), eidam smichala s nivou a bramobory jeste posypala korenim na amer. brambory. Taky mnamka. Diky za inspiraci.

  • Zuzana Dvořáková
    Zuzana Dvořáková |

    16. 4. 2006 18:08

    I když jsem tomu po přečtení moc nevěřila, tak tenhle recept mě velmi mile překvapil :-) Je to móóc dobré, ještě jsem přidala k masu sterilované žampiony a opravdu jsme si pochutnali :-)

  • malda
    malda |

    15. 2. 2006 14:23

    moje první větší jídlo, kromě čaje a vajíček který vařim, tak doufám že to vyjde, ale zatim to vypadá dobře :)

  • Monika
    Monika |

    12. 1. 2006 09:34

    Díky za dobrý recept, je to MŇAM!!!