Mexická polévka z naší hospody

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 2,5 l polévky
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 5
      ks paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • fazole v rajčatové omáčce (Bonduelle)
    • 2
      ks rajský protlak
    • 1
      ks cibule
    • chilli
    • rostlinný olej
    • oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením vložíme fazole. Bílé i s rajčatovou omáčkou. Dolijeme vodou ,dochutíme solí a kdo chce, tak přidá maggi.
2
Pokud by byla polévka řidší, uděláme trochu jíšky na zahuštění. Polévka by měla být pěkně ostrá, ale nepřehánět.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    23. 2. 2015 04:11

    Tady je prava a neosizena mexicka fazolova polevka (a je moooc dobra!) - ve vasi hospode si to uz "trosinku" upravili, aby se vlezli do ceny ...ha, ha, ha! 8-) :-D http://www.tasteofhome.com/recipes/mexican-bean-soup

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    30. 10. 2007 17:38

    Dělávám podobnou, jen přidávám ještě malou plehovku kukuřice kukuřice. Dávám 1.