Vaječná omeleta

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
15 minut
1
porce
neuvedeno
autor: lenono

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 4
      plátek šunkový salám nebo jiný salám. Např. debrecínka
    • sůl podle chuti
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrst řeřicha
    • 1
      hrst sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozpálíme olivový olej. U kvalitních pánví můžeme omeletu připravit i bez oleje.
2
Rozšlehaná vejce smícháme s jemně nasekanou řeřichou, osolíme a opepříme.
3
Na rozpálenou pánev dáme opéct kolečka salámu.
4
Poté na ně nalijeme rozšlehaná vejce s řeřichou a necháme vajíčka ztuhnout. Teplotu nastavíme průměrnou, aby nebyla vejce vespod příliš opečená. Omeleta se neobrací.
5
Jakmile jsou vejce na povrchu zatuhlá, je omeleta hotová. Opatrně ji podebereme a sesuneme na talíř.
6
Nakonec můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
7
Omeleta se může jíst samotná, s pečivem nebo bramborami.
8
Dobrou chuť. :-)
Zařazení: Chuťovky Z vajec
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Píča
    Píča |

    13. 8. 2016 11:22

    A kde mám dopiče sehnat řeřichu? Recept na hovno!

  • anicka.mottlova
    anicka.mottlova |

    15. 6. 2012 16:43

    výborné!! Pokud nemáte řeřichu dá se nahradit pažitkou a salám šunkou. Ale myslím,že salám určitě budete doma mít.