Houbové batůžky z listového těsta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 150
      g čerstvé houby
    • 50
      g sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • olej
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme do měkka. Necháme vychladnout, přidáme strouhaný sýr a promícháme. Dosolíme, opepříme. Těsto vyválíme a vykrájíme kruhy s průměrem 15 cm. Do středu koleček dáme náplň a okraje zdvihneme a přitlačíme k sobě jako batůžek. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • eshtilnw rzfqxenpd eshtilnw rzfqxenpd
    eshtilnw rzfqxenpd eshtilnw rzfqxenpd |

    7. 1. 2008 23:19

    ryfgjscn epclo gsanik myftbqav opham ikobgez ybtvu

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    18. 11. 2007 18:42

    Ona to Petra asi moc nepochopila, přece tady máme recepty z "naší hlavy ?" ,které jsme někde získaly ? jako my holky - ale kde ? u mámy, babičky, v novinách, časopise a protože každý z nás nebere veškerý tisk, tak se rádi podělíme o dobrý recept, který jsme někde přečetli ale už zase všichni i ti ostatní, jo a mimochodem, někdo z nás uvaří a vylepší a potom nám to tady naservíruje jak se říká přímo na talíř a tak to má být, ne ? Dobrou chuť, Jana.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    18. 11. 2007 16:42

    Petro, ze se Terezka podepisuje jako autorka je jedine dobre, protoze mi to velmi usnadnuje vyhledavani. Casto hledam recept podle autora. Nekdy totiz neni cas probirat se dlouho recepty a experimentovat.Jeji jsou odzkousene a jeste nikdy u nas nezklamaly. Na rozdil od Vas nemam moznost si casopis Dobre jidlo kupovat, protoze jsem v zahranici a je mi srdecne jedno, jestli je recept z casopisu, z televizniho poradu nebo od sousedky.Mam radost,ze muzu obohatit nas jidelnicek a nejvetsi odmenou jsou vylizane talire. Klidne pridejte nejaky recept ze zmineneho casopisu, ktery jste si oblibila a uvidite, ze udelate radost i mnoha dalsim, kteri nemaji moznost do nej nahlednout. Jak udelat bramborovy salat, kure na paprice nebo koprovku prece take nikdo nevymyslel, ale jsou to stare rodinne recepty a je krasne, ze autorky se chteji podelit o zkusenosti maminek a babicek.

  • Jana T.
    Jana T. |

    18. 11. 2007 14:42

    Terezo, díky za recepty ať jsou vaše nebo převzaté.

  • Di
    Di |

    18. 11. 2007 13:19

    Vždyť je to jen dobře, že sem recept přepíše někdo, kdo má s jeho přípravou zkušenosti, tudíž má vychytané případné problémy. A my ostatní se ho pak můžeme ptá jak na to. Je zbytečné hrát si v tomto případě na ochranu autorských práv. Aby Recepty prostě kolují, je to jejich specifický život.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 11. 2007 10:35

    Poznám aj recepty z českých časopisov, ktoré na Slovensku nevychádzajú, pretože si ich pravidelne v Čechách kupujem. A som rada, že tu sú, nie každý má možnosť si všetky časopisy kupovať, a nedovolím si mať pripomienky k ich autorkám. O autorstve sme sa tu bavili už niekoľkokrát a bolo povedané aj to, že autorom receptu sa myslí ten, kto recept vložil. Nalistujte si stránky, popozerajte, poprečitujte. Prajem pekné varenie a pečenie :)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 11. 2007 10:29

    Milá Petra, časopis Dobré jedlá kupujem od začiatku jeho vydávania, teda už roky. Nekupujem ho preto, aby som ho doma skladovala, ale preto, že podľa neho varím a pečiem. A nielen ja. Príklad : 3bit - koláč, ktorý ak sa dobre pamätám, bodoval na prvom mieste v TOP 10, je tiež z tohto časopisu a ja som ho tu nepridala. Tiež vám vadí, že je z tohto časopisu ? Ak by sme tu písali len recepty, ktoré sami vymyslíme, tak by bol tento web veľmi chudobný. Mimochodom, koľko receptov ste vymysleli vy ?!? Nie upravili, ale skutočne vymysleli. Všetky recepty, ktoré sú tu odo mňa, skutočne varím, niektoré viac, niektoré menej často, až na jeden jediný, ktorý som napísala a nevyskúšala. To som aj pri danom recepte uviedla. V niektorých slovenských časopisoch a novinách sú uverejnené aj moje recepty a nemám námietok, ak ich niekto podá ďalej. Od toho predsa sa tie recepty píšu. Je tu veľa receptov, ktoré poznám z českých a slovenských časopisov, pretože ich pravidelne kupujem.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    31. 10. 2007 08:09

    Petro, i já si zde občas zapíši recept, který mě chutná a nevadí mi jestli ho mám od sousedky, z novin a nebo z kuchařky, vím jen, že až budu tu dobrotu hledat, tady je vždy při ruce a můžu se ještě podělit o radost z toho jak chutná jiným. Myslím si, že když chutná, na podpisu záležet nemusí :-) . Pro ty co zde jsou častěji pak vědí, že Terezka má recepty, které opravdu fungují :-)) Já například Vámi uvedený časopis nemám a tento recept se mi líbí. Přeji Vám krásný pohodový den :-))))

  • Petra Nová
    Petra Nová |

    30. 10. 2007 21:54

    Chcela by som sa opýtať pani Terezy,prečo sa podpisuje pod recepty ktoré prebrala z časopisu Dobré jedlo. A takýchto receptov je tu viac.

  • Lusinda
    Lusinda |

    29. 10. 2007 19:19

    Oli já slintám...to musí být skvělé.Děkuji za tip.

  • Olga
    Olga |

    29. 10. 2007 18:21

    Toto je vynikajúce, ja robím plnku tak, že mrazenú zeleninovú zmes s hribami trocha podusím na oleji , ochutím, nechám vychladnúť,naplním štvorce listk.cesta,na to položím kúsok syra s plesňou alebo údeneho, preložím ako šatoček,potriem vajcom a pečiem,okraje dobre stlačím vidličkou.Najlepšie sú ešte teplé.