Andělská roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g hladká mouka
    • 30
      g kokos
    • 5
      ks sníh z bílku
    • pečící papír
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň:
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti °C cca 10 minut - nepřesušit! Upečený plát dorůžova pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečící papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
2
Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.
3
*Roláda je jednoduchá a výborná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • simona
    simona |

    11. 10. 2016 11:31

    rolada je super a hlavne neni preslazena, diky za recept

  • Nikola Andrlová
    Nikola Andrlová |

    29. 5. 2016 20:14

    Úžasná <3

  • Zora Faltýnková
    Zora Faltýnková |

    25. 10. 2015 15:00

    Vynikající :-* je tu s námi dlouho nepobyla.

  • Dakota
    Dakota |

    18. 2. 2015 20:00

    Je bezvadná. D.

  • Monika
    Monika |

    12. 8. 2014 18:14

    Vynikající, jemná a na jazyku se jen rozplývá. Hotové nebe v puse <3 děkuji.

  • Kuželová
    Kuželová |

    22. 12. 2013 18:11

    Z cukroví mi zbyly bílky, zadala jsem sníh, vybrala recept a jsem nadšená. Roláda je okouzlující a protože ještě bílky mám, váhám nad tím, že pusinky oželím.

  • Sandra Bažantová
    Sandra Bažantová |

    20. 8. 2013 16:40

    Vřele doporučuji, je ďábelsky dobrá O:-)

  • MADE
    MADE |

    15. 4. 2013 16:46

    Výnikající !!!!

  • Veronika
    Veronika |

    30. 3. 2013 15:54

    Děkuji moc!! Právě jsem jí dodělala. Musím pochválit a dál tento recept doporučit, protože je jednoduchý, rychlý a výsledek skvěle chutná a to je to, co v dnešním uspěchaném světě všichni hledáme :)

  • SKSandy
    SKSandy |

    28. 3. 2013 20:45

    naprostá bomba, luxus, úžasné!!! také přidávám foto :-)

  • VALLIS
    VALLIS |

    23. 2. 2013 19:42

    Tak dobrou roládu jsem už dlouho neměl.Fakt díky:)

  • Blanka
    Blanka |

    16. 11. 2012 11:20

    Výborný, a prý ji mám dělat pořád

  • Renatka
    Renatka |

    25. 10. 2012 12:23

    Chutná až moooc dobře ;-)

  • Petra
    Petra |

    5. 10. 2012 14:40

    Mám jí hotovou a teď čeká na návštěvu. Vypadá úžasně a určitě bude i dobrá :))

  • Jandová Alice
    Jandová Alice |

    17. 7. 2012 06:54

    Už je snědená a byla fakt luxusní, děkuji. :-P :-*

  • Aulová
    Aulová |

    8. 4. 2012 17:51

    Roláda je výýýborná!

  • Ráďa
    Ráďa |

    11. 3. 2012 13:19

    Dělám hodně naší oblíbenou kakaovou se šlehačkou a tahle byla taky hned pryč.

  • Zimková
    Zimková |

    7. 1. 2012 12:50

    Výborný a dobrý recept pro rychlé mlsání,doporučuji :-)) .

  • Holanová
    Holanová |

    1. 1. 2012 17:40

    Potřela jsem jí ještě malinovou zavařeninou, byla výborná.

  • pavlusa
    pavlusa |

    26. 12. 2011 21:03

    absolutne neprekonatelna, dekuji za uzasny receptik

  • Lenka
    Lenka |

    23. 12. 2011 15:11

    Roláda je vskutku k sež...., jak prohlásil můj muž - největší odborník přes útroby naší chladničky ;-) :-* <:-) <:-) :-)

  • moccova
    moccova |

    9. 12. 2011 21:51

    dekuji za senzacni pohosteni, byla vynikajici a skoro bez prace

  • Hanka
    Hanka |

    1. 12. 2011 16:49

    Je jednoduchá a výýýborná :-* ,tak to mám nejradši ;-) .

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 13:28

    Fakt andělská! nemá chybu! :-*

  • Dituss
    Dituss |

    28. 11. 2011 15:16

    V pátek večer jsem jí udělala, přes noc jsem jí nechala v lednici a v neděli k večeru už nebyla. :-)

  • Čádková
    Čádková |

    22. 11. 2011 14:04

    Už se chladí a vypadá hodně slibně O:-)

  • magdina
    magdina |

    18. 11. 2011 17:41

    Dlouho jsem se neodvážila rolády péct, ale co jsem zkusila Andělskou ... peču ji 2 x týdně. Je úžasná. Díky za výborný recept. :-)

  • milacik100
    milacik100 |

    18. 11. 2011 15:22

    Paráda, zmizelo to skoro tak rychle, jak rychle trvalo to vyrobit. za 1

  • Eva
    Eva |

    16. 11. 2011 10:33

    Chutná skvěle, roládu určitě budu dělat častěji. Velice jsem ocenila jednoduchost a rychlost při její výrobě.

  • Z.M.
    Z.M. |

    12. 11. 2011 08:00

    Recept mě taky zaujal,vypadá mňamózně a jdu ho zkusit.Podle předešlých komentářů se žloudky nepoužívají.zahustím s nimi polévku nebo je schovám do mrazáku,na vánoční cukroví se budou hodit.

  • peblousek
    peblousek |

    12. 11. 2011 00:53

    zadny zloutek ? :-\

  • DÁJA
    DÁJA |

    10. 11. 2011 19:24

    MÁM VELKOU RADOST,JE TO MOJE PRVNÍ ROLÁDA A TAKY SE MI POVEDLA :-))

  • monika
    monika |

    1. 11. 2011 17:12

    tak asi před hodinkou jsem ji vyzkoušela, už zmizla celá polovina z ledničky,takže do rána určo nevydrží ;-) roláda je fantastická, rychlá a jednoduchá!!! lehce jsem ji potřela lineckou marmeládou, a šlehačkovou náplň posypala strouhanou čokoládou. p.s.: byla to má první roláda, vždycky jsem se toho děsila... ted vím,že zbytečně :-) a určitě nebyla poslední!!!!

  • Editt
    Editt |

    25. 10. 2011 21:01

    Tak tato roláda byla více než luxusní O:-) ..Také sem jí namazala džemem jako psala paní Alena a opravdu se to k tomu velmi hodí..Pečící papír šel výborně dolů,krém byl šíleně dobrej..Jen se po ní zaprášilo a po dvou hodinách v lednici se musela načnout 8-) <3

  • Ladka
    Ladka |

    25. 10. 2011 14:36

    u nás roláda zmizela okamžitě :-D a pro velký úspěch ji peču znovu-manžel neprozřetelně vzal vzorek do práce-neřekla bych jak chlapi milují sladké:-))

  • Alena
    Alena |

    24. 10. 2011 14:03

    Výborná, ale pro vylepšení doporučuji borůvkový džem nebo z černého rybízu, vypadá exluzivně a i chutná.

  • Ladka
    Ladka |

    24. 10. 2011 12:50

    právě jsem dodělala tuhle božsky vonící roládu a už čekám kdy mi mužíček sbaští až zjistí že je v lednici. :-D

  • gjn Canada
    gjn Canada |

    22. 10. 2011 03:37

    upec rakvicky nebo najdi jiny recept ktery ma jenom zloutky

  • Kazdová
    Kazdová |

    19. 10. 2011 11:12

    Roládu jsem právě dala chladit, jinačí než dobrá být snad ani nemůže, když tak pěkně voní, jinak velmi pěkný recept. :-)

  • Miloslava Janků
    Miloslava Janků |

    17. 10. 2011 13:48

    Pohoštění na jednotku a navíc byla i hodně snadná,děkuji.

  • Kvášová Božena
    Kvášová Božena |

    13. 10. 2011 09:55

    Peču ponejvíc koláče a buchty, ale toto se nedalo přehlédnout, jsem moc ráda, že jsem roládu vyzkoušela. Nedávala jsem cukr do smetany a tak není moc sladká, to mi vyhovuje, cukr snižuji kde se dá.

  • Edita Hozáková
    Edita Hozáková |

    12. 10. 2011 18:30

    Přidávám se s pochvalou,je výtečná a velmi snadná.A ty žloutky padly do hemenexu mého chotě. :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 10. 2011 21:17

    ... je to roláda z bílkového sněhu a žloutků není třeba ;-) , ty můžete běžně v kuchyni využít do kynutého těsta, omelet, smaženek, palačinek lívanců... :-)

  • rena
    rena |

    11. 10. 2011 20:10

    Jen mi není jasné co s těmi žloudky =-O

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 10. 2011 18:59

    ...já děkuji za pochvalu :-)

  • Ptáčková
    Ptáčková |

    10. 10. 2011 20:48

    Byla úžasná!!!!!!!!! Na sobotu připravuji další a děkuji za vynikající recept. Rolády se mi nikdy nedařily a tahle šla jak po másle, na rozležení nezbyl čas a po dvou hodinách v ledničce vzala za své. Děkuji za recept, Dana.

  • recepty73
    recepty73 |

    10. 10. 2011 14:10

    ...děkuji, jsem rád, že se povedla a chutnala ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    10. 10. 2011 11:26

    Opravdu andělská! Vypadá tak i tak chutná. Jednoduchá a výborná.

  • Renata
    Renata |

    5. 10. 2011 17:06

    Pekla jsem roládu podle receptu včera, dneska po obědě jsme jí načaly a teď už z ní není ani kousek jak byla dobrá. Papa