Autor:

Krémové rizoto s lososem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Rýže
cca, ryze Arborio nebo Carnaroli, muze byt i Parboiled
150 g
Filé z lososa
1 nebo 1 a 1/2
1 ks
Česnek 1 stroužek
Šalotka 1 ks
Bílé víno 50 ml
Zeleninový vývar
cca
500 ml
Panenský olivový olej  
Máslo  
Petrželka  
Krémové rizoto s lososem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Rybí

File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.

V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa, chvíli restujeme, přidáme rýži (rýži neoplachujeme) a vše za stálého míchání opražíme dokud rýže nezprůsvitní. Zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme malé množství vařícího vývaru. Zmírníme oheň, promícháme a vždy, když se vývar odpaří a rýže zhoustne, přidáme další vývar. Takto pokračujeme dokud rýže není dostatečně měkká a má krémovitou konzistenci. Osolíme, ale pokud máme slaný vývar, tak již nesolíme. Odstavíme z ohně, přidáme lžíci másla, petrželku, promícháme a necháme odstát pár minut. Ihned podáváme, ozdobíme trochou petrželky, můžeme opepřit.

Rýži neoplachujeme abychom neodstranili škrob, který nám přispěje ke konečné krémovitosti rizota. Čerstvého lososa můžeme nahradit i uzeným.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Krémové rizoto s lososem

Komentáře

  1. Richard   02.11.2016 | 17:01 | reagovat | závadný

    Chápu dobře, že rýže se samostatně nevaří, nasype se do hrnce s osmahnutou šalotkou rovnou suchá, syrová?

  2. mailis   09.04.2016 | 11:48 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, výborné - chutná i dceři,která rizoto nejí :-)

  3. mailis   20.06.2015 | 13:49 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela a velmi dobré a rychlé.

  4. HelenaPa   17.01.2014 | 9:22 | reagovat | závadný

    Přidala jsem kousek pórku. Byla to vynikající večeře. Dávám velkou 1.

  5. lenka.zima   16.10.2013 | 12:02 | reagovat | závadný

    výborné

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web