Autor:

Krémové rizoto s lososem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Rýže
cca, ryze Arborio nebo Carnaroli, muze byt i Parboiled
150 g
Filé z lososa
1 nebo 1 a 1/2
1 ks
Česnek 1 stroužek
Šalotka 1 ks
Bílé víno 50 ml
Zeleninový vývar
cca
500 ml
Panenský olivový olej  
Máslo  
Petrželka  
Krémové rizoto s lososem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Rybí

File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.

V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa, chvíli restujeme, přidáme rýži (rýži neoplachujeme) a vše za stálého míchání opražíme dokud rýže nezprůsvitní. Zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme malé množství vařícího vývaru. Zmírníme oheň, promícháme a vždy, když se vývar odpaří a rýže zhoustne, přidáme další vývar. Takto pokračujeme dokud rýže není dostatečně měkká a má krémovitou konzistenci. Osolíme, ale pokud máme slaný vývar, tak již nesolíme. Odstavíme z ohně, přidáme lžíci másla, petrželku, promícháme a necháme odstát pár minut. Ihned podáváme, ozdobíme trochou petrželky, můžeme opepřit.

Rýži neoplachujeme abychom neodstranili škrob, který nám přispěje ke konečné krémovitosti rizota. Čerstvého lososa můžeme nahradit i uzeným.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Krémové rizoto s lososem

Komentáře

  1. Leia   05.04.2017 | 12:38 | reagovat |

    Nevím, jestli by nebylo lepší vařit rýži zvlášť a osmahnutého lososa tam pak zamíchat až do hotového. Takhle se tam ten losos bude vařit hrozně dlouho.

  2. ČernáLuna   21.01.2017 | 23:00 | reagovat |

    Naprosto vynikající!

  3. Richard   02.11.2016 | 17:01 | reagovat |

    Chápu dobře, že rýže se samostatně nevaří, nasype se do hrnce s osmahnutou šalotkou rovnou suchá, syrová?

    1. ČernáLuna   21.01.2017 | 23:01 | reagovat |

      Ano, chápete to dobře.

  4. mailis   09.04.2016 | 11:48 | reagovat |

    Vyzkoušeno, výborné - chutná i dceři,která rizoto nejí :-)

  5. mailis   20.06.2015 | 13:49 | reagovat |

    Vyzkoušela a velmi dobré a rychlé.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web