Slaní šneci II.

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: andra

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g tavený sýr
    • 1
      kostka hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl rovná
    • 1
      ks vejce na potření
  • Kvásek
    • 20
      g droždí
    • 1
      dl mléko vlažné
    • 1
      kostka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracovat těsto a nechat asi 2 hodiny odstát. Potom rozdělit na 8 bochníků. Každý rozválet na kruh a potřít rozpuštěným máslem. Kruh rozdělit rádýlkem na 16 trojúhelníčků, které stáčíme tak, že začínáme širší stranou k vrcholu. Vytvořené šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem, sezamem nebo kmínem. Pečeme v horké troubě (128 ks).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MJG
    MJG |

    4. 1. 2016 11:18

    Super recept, do testa jsem pridala 1 lzicku koreni na pizzu, kruh jsem rozdelila na 8 dilku, do kazdeho kapla trochu kecupu a zabalila kolecko Vysociny. S testem se dobre pracuje, vysledek perfektni, vse snezeno. <3

  • Lena
    Lena |

    1. 8. 2014 12:24

    Andra 08.01.2007 | 11:55 | reagovat | závadný Lunex je tavený syr. Možno použiť aj iný, ale nie veľmi mäkký. Ide o množstvo asi 150g, malé trojuholníčky nestačia.Prosím doplniť autora aj foto.

  • anaj.avozirk
    anaj.avozirk |

    18. 3. 2014 15:38

    Proboha, co je to LUNEX?

  • petkuc
    petkuc |

    20. 11. 2011 10:25

    Jsou skvělí. Celá rodina si pochutnala a chce je znova :-)

  • decker
    decker |

    25. 10. 2011 04:42

    hodil jsem dovnitr slaninu,bomba)

  • kikinka251
    kikinka251 |

    15. 4. 2011 21:14

    NEJ NEJ NEJ NEJ PROSTE NEJ :-P

  • Andra
    Andra |

    15. 1. 2007 07:40

    Najlepšie sú samozrejme čerstvé...

  • margotka
    margotka |

    14. 1. 2007 13:41

    Děkuji,zakoupím a,,UROBÍM":o))))příští víkend máme mejdlo,tak snad budu mít úspěch:o)))

  • Andra
    Andra |

    14. 1. 2007 03:17

    České syry bohužiaľ nepoznám. Ale myslím, že som na týchto stránkach už čítala, že syrokrém sa predáva aj v Čechách. Ten je určite vhodný. Vlastne si myslím, že je možné použíť väčšinu prírodných tavených syrov. Syry ochutené napr. šunkou, nivou a pod. by som asi nepoužila. V originál recepte sú napísané 3 ks syra - myslí sa syr v obdĺžnikoch. Na jednu dávku dávam 150-180g syra. Nevážim ho presne, odhadujem to "od oka" podľa gramáže na krabičke od syrov. S cestom sa robí celkom dobre, hlavne keď ho necháte odstáť v chladničke.

  • englicka
    englicka |

    13. 1. 2007 13:20

    chtěla bych upéct,tímto se obracím o radu jaký český sýr mám použít a kolik teda gramů.předem moc děkuji

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    8. 1. 2007 13:05

    Áno, lunex je podobný syr ako Syrokrém.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2007 12:04

    Myslím,že Lunex je tavený sýr prodávaný na Slovensku.

  • Andra
    Andra |

    8. 1. 2007 11:55

    Lunex je tavený syr. Možno použiť aj iný, ale nie veľmi mäkký. Ide o množstvo asi 150g, malé trojuholníčky nestačia.Prosím doplniť autora aj foto.

  • Jolana Miškářová
    Jolana Miškářová |

    8. 1. 2007 11:36

    Co je to lunex?