Autor:

Cuketová žemlovka (nádivka)

Snadné
Ingredience
Rohlík
starší, cca
10 ks
Cuketa
mladá(bez semínek), neoloupaná,
1 kg
Česnek
4 -
5 stroužek
Uzené maso
- plec, libovější bok... nebo klobása, šunka- dle chuti
350 g
Vejce 4 ks
Červená paprika 1 ks
Sůl
a pepř dle chuti
 
Tuk  
Cuketová žemlovka (nádivka)

Postup přípravy:

Cuketu nastrouháme na hrubo do větší mísy, přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku, žloutky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Přidáme na kostky pokrájené starší rohlíky, které necháme v cuketové směsi cca 15 minut zvlhnout. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka, ale to až naposledy, cuketa pustí vody dost. Pokud je směs mokrá víc než potřebujeme, můžeme přidat ještě pokrájený rohlík nebo strouhanku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a vše dáme do připraveného pekáčku, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.

Podáváme buď teplé s bramborovou přílohou nebo jen se zeleninovým salátem. Vynikající je nádivka i vychladlá.

Do nádivky můžeme místo papriky přidat hrášek nebo dochutit muškátovým květem.

Pokud nedáme maso (což je škoda), máme vegetariánský pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1
4.86 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 22x)
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Cuketová žemlovka (nádivka)

Komentáře

  1. Olči   05.09.2016 | 6:16 | reagovat | závadný

    Žemlovka je výborná. Děkuji

  2. Marie   21.06.2016 | 13:54 | reagovat | závadný

    Je vynikající :-* a uzené maso jsem do ní dala. Do slané žemlovky se výborně hodí a na rozdíl od zeblbáby jí nepohrdla ani hlava rodiny, což kvituji pro příště :-)) .

  3. borůvka   18.06.2016 | 14:14 | reagovat | závadný

    no vyjma těch 10-ti kusů rohlíků bych si to udělala taky !! ale nevím čím bych je nahradila !! :-( :-( :

  4. Michaela Levá   01.04.2016 | 7:29 | reagovat | závadný

    Zbylo mi nějaké pečivo ze svátků a dokonce i kus z masa z uzeného kolínka, tak jsem žemlovku včera odpoledne zkusila. Byla vynikající <3 a určitě jí brzy zopakuji.

  5. Gábina   19.08.2015 | 19:15 | reagovat | závadný

    Babička dělala něco hodně podobného. Nevím jestli to byla zrovna žemlovka, ale asi jo, když v ní housky i cuketa byly a kus masa taky nechyběl. Vždycky jsme se na ní vrhly a zbyl jenom prázdný pekáč. Tak to vyzkouším a uvidím jestli to bude to co nám tak chutnalo.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web