Cuketová žemlovka (nádivka)

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 22
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks rohlík starší, cca
    • 1
      kg cuketa mladá(bez semínek), neoloupaná,
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 350
      g uzené maso - plec, libovější bok... nebo klobása, šunka- dle chuti
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl a pepř dle chuti
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu nastrouháme na hrubo do větší mísy, přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku, žloutky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Přidáme na kostky pokrájené starší rohlíky, které necháme v cuketové směsi cca 15 minut zvlhnout. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka, ale to až naposledy, cuketa pustí vody dost. Pokud je směs mokrá víc než potřebujeme, můžeme přidat ještě pokrájený rohlík nebo strouhanku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a vše dáme do připraveného pekáčku, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme buď teplé s bramborovou přílohou nebo jen se zeleninovým salátem. Vynikající je nádivka i vychladlá.
3
Do nádivky můžeme místo papriky přidat hrášek nebo dochutit muškátovým květem.
4
Pokud nedáme maso (což je škoda), máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Olči
    Olči |

    5. 9. 2016 06:16

    Žemlovka je výborná. Děkuji

  • Marie
    Marie |

    21. 6. 2016 13:57

    Větší pitominu jsem už dlouho nečetla :-) .

  • Marie
    Marie |

    21. 6. 2016 13:54

    Je vynikající :-* a uzené maso jsem do ní dala. Do slané žemlovky se výborně hodí a na rozdíl od zeblbáby jí nepohrdla ani hlava rodiny, což kvituji pro příště :-)) .

  • borůvka
    borůvka |

    18. 6. 2016 14:14

    no vyjma těch 10-ti kusů rohlíků bych si to udělala taky !! ale nevím čím bych je nahradila !! :-( :-( :

  • Michaela Levá
    Michaela Levá |

    1. 4. 2016 07:29

    Zbylo mi nějaké pečivo ze svátků a dokonce i kus z masa z uzeného kolínka, tak jsem žemlovku včera odpoledne zkusila. Byla vynikající <3 a určitě jí brzy zopakuji.

  • Gábina
    Gábina |

    19. 8. 2015 19:15

    Babička dělala něco hodně podobného. Nevím jestli to byla zrovna žemlovka, ale asi jo, když v ní housky i cuketa byly a kus masa taky nechyběl. Vždycky jsme se na ní vrhly a zbyl jenom prázdný pekáč. Tak to vyzkouším a uvidím jestli to bude to co nám tak chutnalo.

  • Běta
    Běta |

    24. 7. 2015 07:45

    Je výborná, děkuji za recept.

  • Hanka Faustová
    Hanka Faustová |

    29. 7. 2014 11:24

    Chtěla bych poděkovat za tenhle úžasný recept. Nejenže se do žemlovky dá přidat to co zrovna doma mám, takové to co dům dal, ale všem i strašně moc chutná. Děkuji a doporučuji každému.

  • Veronika
    Veronika |

    15. 7. 2014 12:09

    Pekla jsem jí z půlky ingrediencí na zkoušku a snědli jsme jí s přítelem celou na posezení. Byla bezvadná, děkuju.

  • evelyna.x
    evelyna.x |

    13. 11. 2013 13:13

    Moc mi to chutnalo, děkuji za recept ;-)

  • Věrka
    Věrka |

    3. 9. 2013 15:05

    Je výborná a všem kdo neví co s cuketama jí můžu jen doporučit. Teplá nebo studená, vždycky přijde k chuti :).

  • Marta Hadravová
    Marta Hadravová |

    26. 8. 2012 16:43

    Rohlíků jsem měla jenom osm a z uzeniny to co jsem v lednici posbírala, tak jsem si trochu poupravovala recept podle sebe. Je výborná a nejlepší jsou u ní opečené okraje.