Dýně z pánve

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g máslo (nakrájené na kousky)
    • 210
      g anglická slanina (nakrájená nadrobno)
    • 1
      stroužek česnek (nakrájený na plátky)
    • 750
      g dýně (nejlépe Hokkaido, nakrájená na plátky a zbavená semen)
    • 4
      ks jarní cibulka (pokrájená na kolečka)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širší pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk. Do pánve nyní dejte dýni, podlijte 125 ml vroucí vody, stáhněte plamen a zakryté duste asi 10 minut nebo až je dýně měkká a voda téměř vyvařená.
2
Přidejte směs slaniny a česneku a zbylé máslo a za občasného zamíchání restujte ještě asi 10 minut. Nakonec přisypte cibulku, osolte a opepřete, zlehka promíchejte a neprodleně noste na stůl.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klára
    Klára |

    11. 8. 2014 12:19

    Vynikající!! Byla jsem tomuto receptu nedůvěřivá, říkala jsem si co to bude zas za blaf když je to dýně,ale mile mě to překvapilo.Takže určitě jsem nedělala poprvé.

  • jayjayka
    jayjayka |

    21. 12. 2013 17:43

    Výborné, snadné a rychlé ;-) Určitě nedělám naposled.

  • hawy
    hawy |

    3. 11. 2013 12:45

    Dýni milujeme, takže jsme vyzkoušeli. Jen místo dušení jsem ji dala na chvilku do trouby a smíchala pak na pánvi. Výborné:-)