Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso
    • 400
      g dýně hrubě nastrouhaná
    • 1
      ks oranžová paprika nebo červená
    • 40
      g uzená slanina nebo špek (není nutný)
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g rajský protlak nebo sekaná rajčata
    • sůl nebo sojová omáčka
    • pepř mletý
    • koření nebo bylinky dle chuti: Adžika, Gyros, rozmarýn, tymián...
    • vývar nebo voda dle potřeby
    • chilli papričky nebo omáčka (není nutné)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou papriku, protlak (sekaná rajčata) a nastrouhaný česnek, bylinky nebo koření dle chuti a ještě krátce osmažíme. Přisypeme nastrouhanou dýni, zalijeme vývarem dle potřeby, jen tolik, aby se vše dusilo v trošce šťávy, protože zahušťování pak už nebude nutné. Dusíme doměkka, dle potřeby podléváme a mícháme, nakonec dochutíme dle potřeby solí nebo sojovou omáčkou.
2
Podáváme s těstovinami, bramborem, smaženými topinkami, opečenými toasty nebo bagetkami... Dozdobit můžeme strouhaným sýrem nebo křenem.
3
Mleté maso můžeme použít dle chuti: hovězí, vepřové, míchané, drůbeží i králičí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bezděková
    Bezděková |

    9. 7. 2016 11:18

    Vřele doporučuji. Plnila jsem s ní pivní palačinky do psaníčka a všichni jsme se olizovali.

  • Bára STOJKOVÁ
    Bára STOJKOVÁ |

    4. 8. 2015 13:37

    Nemůžu jinak než pochválit a doporučit vyzkoušet, bylo to senzační.