Jednoduché žampionové kari

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g čerstvé žampiony 250 -
    • olej
    • 2,5
      lžička kari dle druhu a chuti, cca
    • 300
      ml smetana ke šlehání 250 -
    • sůl
  • Dále dle chuti můžeme přidat:
    • česnek
    • kurkuma
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Přidáme pokrájené žampiony (plátky nebo čtvrtinky) a zprudka smažíme za občasného promíchání do změknutí. Přidáme kari (množství se může lišit dle kvality kořenící směsi), promícháme a jen velmi krátce osmažíme se žampiony, pak ihned zalijeme cca 250 ml smetany a varem redukujeme omáčku dle potřeby. Smetanu buď přilijeme nebo vařením přebytečnou tekutinu odpaříme, abychom nemuseli používat mouku k zahuštění (ale i to je možné). Vše nakonec osolíme a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme i s bramborem či špeclemi nebo gnocchi.
3
Žampionové kari můžeme dochucovat například i česnekem, kurkumou nebo pár kapkami citronové šťávy.

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    17. 4. 2017 17:29

    Výborné :-*

  • Dana Romová
    Dana Romová |

    26. 11. 2015 19:01

    Rychlé a vynikající a s rýží uplně skvělé. Děkuji.