Autor:

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Losos 8 plátek
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Žampiony 250 g
Široké bílé nudle 200 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Zeleninový vývar 1,8 l
Šlehačka 4 lžíce
Kopr 1 svazek
Cukr  
Citron 1 ks
Pepř celý  
Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa.

Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem.

Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.73 15 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Komentáře

  1. merilin   17.01.2014 | 11:40 | reagovat |

    Moc dobré,budu dělat častěji............. :-\ :-[

  2. Jana   22.12.2013 | 8:12 | reagovat |

    Mila Helusko, je videt, ze se ucite a vydrzte. 1.8 litru vody je mysleno na vareni nudli a macka se jenom redi, takze se tam da tolik vody kolik potrebujete mit na hustou macku - tak hrnek, dva, divejte se. Muj otec se ucil taky varit a delal koblihy, kde mu recept rekl litr oleje - nenapsali na smazeni, tak to tata nalil do testa - umite si predstavit jak to dopadlo.
    Vydrzte kdo nic nezkazi nic se nenauci... Hodne zdaru Jana

    1. daniela   11.01.2014 | 22:23 | reagovat |

      v predpisu je vsak 1,8 l zel. vyvaru - kdo v tom vari nudle? i ja bych chapala, ze pokud je v textu receptu, jisku zredim vyvarem a udelam omacku, ze patri pouze do omacky. takze by to chtelo v receptu asi upresnit, k cemu vsemu ten vyvar...

  3. Lea   18.01.2012 | 17:58 | reagovat |

    Mám ráda lososa a žampiony a omáčky podobného typu a tato byla opravdu vydařená.. dávám určitě 1

  4. Heluska11   13.11.2011 | 11:50 | reagovat |

    tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a bohužel spokojená nejsem... 1,8l vývaru?? to si nedovedu představit co by z toho vzniklo, já dala 1l a bylo to opravdu nad míru, žampiony abych hledala lupou :( jsem začínající kuchařka a tak se řídím receptem a tenhle není dobře napsaný, chutově to taky není žáden zázrak :( jelikož lososa miluju a díky hodnocení jsem vyzkoušela tento recept lituji a davám 4

  5. Maxguns   08.01.2011 | 11:48 | reagovat |

    je to dobré a když si to člověk upraví dle své chuti tak je to výborné

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web