Bifteky se zeleným pepřem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžíce pepř celý
    • 200
      ml vývar (Masox)
    • 100
      ml smetana Kávová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
2
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
3
Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ja
    ja |

    8. 1. 2016 22:27

    masox-hnus

  • Petr
    Petr |

    17. 3. 2013 14:54

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte prosím na seznamu do vyhledávače a uvidíte.. !! :-)

  • karla
    karla |

    17. 3. 2013 14:54

    mnam :-P

  • Specialista
    Specialista |

    11. 2. 2013 00:47

    MOC DOBRY : <3

  • Larra93
    Larra93 |

    27. 10. 2012 15:06

    výborný recept, na biftek jsem ještě přidala volské oko a pochutnali jsme si.

  • pavlik
    pavlik |

    9. 7. 2012 19:17

    mnozstvi ingredienci vc. smetany je uvedeno v uvodu:-)

  • iuhfdiuhf
    iuhfdiuhf |

    28. 5. 2012 14:52

    Naprosto souhlasím :-$ 8-) :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:57

    Moc dobré ;-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    23. 7. 2011 19:36

    Vyzkouseno a muzu doporucit! Moc nam to chutnalo.

  • Luky
    Luky |

    12. 6. 2011 14:44

    Supr hláška :-) chodim asi do spatnych restauraci, ale dost se mi stava, že když si objednam medium-rare steak, dostanu well done :-(

  • Lucka K.
    Lucka K. |

    29. 5. 2011 21:11

    Pochybuji, že jako uplný amatér by jste se pouštěl do takového receptu...když ani ty základy nemáte..

  • momik
    momik |

    6. 5. 2011 18:53

    tak si jako naprostý amatér kup jíšku hotovou a zbytek si prostě upravím podle chuti ;-)

  • Adam Kysel
    Adam Kysel |

    22. 2. 2011 21:11

    No vazne uzasny recept.. jako naprosty amater z toho receptu vyctu ho.... kolik masla,kolik mouky,zkratka jaky pomer.. nevim totiz jak se dela jiska.. kolik masoxu,jeden masox? kolik vody zalit? jakou smetanu a kolik ji? kolik toho zeleneho pepre? tohle je fakt recept.. proste jako clovek, ktery umi akorat tak usmazit kureci rizky aa vlastne rizky na milion zpusobu,ale nedelal nikdy omacku..tak tenhle recept mu nerekne vubec nic, takze fakt dekuju.. znamka 4 a jdu hledat jak se dela jiska xD

  • Iva
    Iva |

    9. 11. 2010 22:04

    :-\ na kolik stupnu v troube stejk pecete?

  • Tereza
    Tereza |

    7. 11. 2010 09:44

    zítra si to uděláme :-)

  • Jiří Kostival
    Jiří Kostival |

    26. 1. 2010 13:47

    To Petr Zbi * přesně tak, na bifteku je přece podstatné to maso a technika jak ho udělat a ne nějaká omáčka. (I když bude jistě výborná.)

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    28. 12. 2009 12:29

    Úplně luxusní omáčka! Podávala jsem s vepřovým ale i tak to bylo vynikající.

  • Matouš Roneš
    Matouš Roneš |

    4. 10. 2009 02:44

    Určitě používejte nakládaný zelený pepř.omáčka by se správně měla dělat se zredukovaným Koňakem

  • Petr Zbirovský
    Petr Zbirovský |

    27. 4. 2009 11:20

    V receptu mi zásadně chybí časy pečení, alespoň to někdo napsal do diskuze. Je to recept na biftek a o jeho pečení je tu jedna věta. Je třeba uvést kolik času je třeba na medium a kolik na rare.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    29. 1. 2009 11:01

    Vidím, jak se tady dohadujete kolik minut, já dělám steaky docela často a jsou vynikající. Je potřeba to prudce osmažit na pánvi z obou stran, aspon 3minuty z kazde strany a pak to dát do trouby dojít tak na 15minut, jsou pěkně propečené... Když to budete smažit na pánvi déle a pomalu, steak se vysuší a bude z toho guma. A když krátce bez dopečení v troubě, bude krvavý..

  • andrea slancova
    andrea slancova |

    23. 8. 2007 17:22

    prosim kolik pepre se dava do omacky? se zelenym peprem nemam zkusenost, dekuji :)

  • míša nováková
    míša nováková |

    19. 8. 2007 12:29

    bylo to výborný dělala jsem z každé strany 3min a jak bylo psáno po minutě jsem obracela a bylo to vynikající a omáčka taky nemá chybu manžel si moc pochutnal děkuji za recept a za rady

  • Dáška
    Dáška |

    3. 1. 2007 19:37

    Tak nevim.... Minutu, dvě nebo 14? Tohle jídlo miluju, ale bez smetany. Jak to udělat??

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    30. 12. 2006 11:40

    Spokojeni? :-)

  • Forme
    Forme |

    30. 12. 2006 11:36

    No tak to je fakt celkem sila. Na 200g steak 7 minut. Skutecne se blizime k podesvi a nebo se autor upsal. Stejne tak minuta je malo. Uvedomte si lidicky, ze kazdy ma jine chute a minuta je lehce propeceny tj. krvavy steak a to taky kazdy nema rad. Takze nekde jinde jsem tu uz popisoval co a jak poznate. Jeste upresnim, ze nejsem profik, tak me nekamenujte :)

  • Jann
    Jann |

    22. 11. 2006 15:14

    Asi neumim udělat biftek, ale na 2 cm jsem potřeboval 3-4 min z každé strany, pak bylo udělané na MEDIUM. Jinak omáčka byla fakt exkluzivní a moc dobře jsem si pochutnal.

  • Bubi
    Bubi |

    7. 9. 2006 18:15

    Vtipné :)

  • V.Machacek
    V.Machacek |

    19. 8. 2006 14:35

    14 minut je pitomost - na každý centimetr výšky masa stačí 1, slovy jedna minuta z každé strany.A po každé minutě otáčíme, aby bylo maso šťavnaté.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 8. 2006 18:37

    7 min je hrozne moc 3-4min bohate staci.Jinak ja solim az kdyz davam na talir jinak to pusti hrozne stavy!!!

  • vera vydrzelova
    vera vydrzelova |

    10. 12. 2005 06:43

    7 minut z kazde strany je fakt moc, maso peprim, ale nesolim az tesne predtim nez ho hodim na panev. Na omacku ty odrezky osmahnu, dam je pryc na to hodim pul lzice uz nakladaneho zeleneho pepre, podliju na pul smetanou a na pul zakysanou smetanou a povarim. Pokud potrebuji zahustit, rozmicham ve trosce smetany 1/2 lzicky Maizeny a je hotovo.

  • Raduz
    Raduz |

    20. 11. 2005 22:42

    Svíčkovou naklepeme opepříme, ale solíme až nakonec !

  • Steak
    Steak |

    9. 6. 2005 15:23

    Tak je opékejte dle libosti a máte po starostech.

  • Jana Hadravová
    Jana Hadravová |

    9. 6. 2005 14:40

    Hodně propečené steaky se dělají tak 4 minuty. 7 minut?

  • hrbi
    hrbi |

    8. 6. 2005 13:02

    opeceme 7 min z kazde strany a pouzivame jako podesev