Biftek z kapra

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g slanina
    • sůl
    • olej
    • alobal
    • 800
      g filety kapří
    • drcený kmín
    • koření pepřové či steakové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř.
2
Když z proužků kapra vytvoříte biftek, obtočte ho plátky slaniny. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě.
3
Biftek pak pečete na rozpálené pánvi z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě. Alobal odstaníme až po uložení bifteku na talíř.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jindřich
    jindřich |

    5. 4. 2013 19:50

    Jak dlouho smažit?

  • Petr
    Petr |

    17. 3. 2013 14:56

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte na hlavní stránce seznamu tam nahoru... to zadejte uvidíte to jsem tvořil já ;-) <:-)

  • Jaroslav
    Jaroslav |

    17. 1. 2013 12:12

    Autor nejsou Recepty, je to opsáno z http://www.trebonskykapr.cz. Dokonce i ta fotka je okopírovaná.

  • jmuell1
    jmuell1 |

    24. 12. 2011 20:31

    Báječný nápad. Děkujeme za bezva typ na Štědrovečerní večeři!

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 12. 2009 14:12

    Dobrý nápad s tým videom.