Autor:

Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

Snadné
Porce: 4
Náplň do paprik
Mleté maso - míchané 500 g
Rýže 200 g
Vývar
nebo voda na uvaření rýže
 
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek
dle chuti, cca
4 stroužek
Mletá sladká paprika
dle chuti (1 lžíce), není nutná
 
Nové koření mleté
dle chuti, pozor, je hodně aromatické!
 
Cibule
velká
2 ks
Olej  
Vejce 2 ks
Omáčka
Olej  
Nové koření
- kuličky
10 ks
Pepř mletý 8 ks
Bobkový list 2 ks
Hladká mouka 60 g
Rajský protlak
velký, cca 140 gramů
1 plechovka
Vývar
nebo voda dle potřeby, cca
1 l
Cukr krupice
dle chuti a kyselosti protlaku, cca
70 g
Sůl
dle chuti
 
Dále
Paprika
bílá, slovenská - cca
1,3 kg
Olej  
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

Postup přípravy:

Omyté papriky odstopkujeme a zbavíme semínek. Pak je naplníme směsí, kterou umícháme z vychladlé rýže, kterou jsme dle návodu na obalu uvařily ve vývaru nebo osolené vodě, dále z mletého masa, vajec, koření dle chuti, dozlatova osmažených cibulí, nastrouhaného česneku. Směs dochutíme kořením o něco málo víc, než jsme zvyklí (můžeme také použít směs na mletá masa), jelikož rýže nám chuť pobere a srazí a po upečení by byla chuť nevýrazná.

Naplněné papriky skládáme do olejem vymazaného pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 40 minut, lehce dozlatova, bez podlití a zakrytí, můžeme je během pečení i otočit.

Během pečení si připravíme omáčku: na oleji (másle) s kořením si osmažíme světlou jíšku, přidáme protlak, krátce promícháme, zalijeme vývarem (vodou) a dobře promícháme. Osolíme a osladíme dle chuti a vaříme cca 5 minut. Pak omáčku přes cedník nalijeme do pekáče s pečenými paprikami a v troubě necháme vše společně ještě krátce povařit.

Pak pekáč vyndáme, zaklopíme, aby se nám nevytvořil na omáčce škraloup a necháme papriky cca 10 minut odpočinout.

Plněné papriky podáváme bez přílohy, jelikož obsahují dostatek rýže. Na talířích je stačí jen přelít omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.92 13 5 1
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

Komentáře

  1. Meri   02.01.2017 | 7:47 | reagovat |

    Dnes po case budu delat na pritelovo prani tyto papriky. Moc nam minule chutnaly.

  2. Jana   01.09.2016 | 7:36 | reagovat |

    Výborné :-* děkuji.

  3. Jan Novák   10.08.2016 | 15:07 | reagovat |

    Recept je srozumitelný a tudíž i vařitelný. Pro chlapa bez ženy je takový recept k pohledání.

  4. Katka   05.08.2016 | 19:40 | reagovat |

    Děkuji za recept, je perfektní a papriky jsou podle něj bez chybičky!

  5. Růža   11.06.2016 | 18:38 | reagovat |

    Vynikající plněné papriky :-* . Lepší neznám a ani jiné už zkoušet nebudu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web