Pečená dýně (velice chutná)

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • dýně
    • 4
      ks červená cibule
    • šalvěj
    • 250
      g uzenina
    • 2
      lžíce mořská sůl
    • 2
      lžíce medové balsamico
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu si nastavíme na 225°C.
2
Mezitím si omyjeme dýni, nakrájíme na menší kusy a dáme na plech (opravdu na plech, ne do zapekací mísy či do něčeho jiného), oloupeme červenou cibuli, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k dýni, můžeme ji oloupat na menší kousky a přidat na dýni.
3
Teď nakrájíme nějakou uzeninu. Kdo má rád více uzeniny, dá si jí tam více a vše přidá na plech. Pokud to máte jako přílohu, třeba k masu, uzeninu můžete vynechat.
4
Přidáme šalvěj, pokapeme dvěma lžícemi balsamica, přidáme dvě lžíce mořské soli (nedrcené) a dvě lžíce olivového oleje (po celém plechu s dýní).
5
Vložíme do trouby na 20 minut. Kdo má rád, může si k tomu dát kuskus nebo to jíst jen tak, či dát jako přílohu k masu.
6
Je to opravdu velice chutné. Dobrou chuť. :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    28. 10. 2015 10:37

    řepa