Autor:

Zelňačka tety Vandy

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Uzené kosti
1-1.5kg
1 kg
Kysané zelí 1 hrnek
Cibule 2 ks
Brambory 6 ks
Tuk  
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř celý  
Hladká mouka  
Mléko  
Tatra  
Zelňačka tety Vandy

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a pokrájíme na menší kousky. Přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření se kosti vyjmou, oberou a dají se zpět do polévky.

Do mléka se zamíchá hladká mouka a zavaří se do polévky. Na konec se přidá Tatra mléko. Už se nemusí vařit. Dochutí se podle potřeby s polévkovým kořením a solí.

Rozpis je na 6 l polévky, protože by měla vydržet 3 dny a každý den odebírat pouze na ohřátí. Čím je starší, tím je lepší. Pozor na kalorie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.67 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka tety Vandy

Komentáře

  1. Michaela Havelková   12.12.2008 | 12:10 | reagovat | závadný

    VENYSS....mohla by jsem se zeptat,jak zde maš uvedený typ na knedlíčky do zelňačky...tak to děláš z uvařených brambor nebo ze syrových?Z připravené směsi pak tvoříš knedlíčky a zaváříš rovnou v polévce?Předem děkuji

  2. venyss venyss   15.09.2008 | 10:58 | reagovat | závadný

    Já zas dělám do zelňačky knedlíčky z nastrouhaných brambor na jemno+vejce+hl.mouka+sůl.TAky mňamka

  3. Anonym   20.04.2006 | 16:31 | reagovat | závadný

    Zaujal me napad pani Vernerove, knedlicky v zelnacce nemusi byt spatne. Mame radi huste a hutne polevky.

  4. Irena Vernerová   20.04.2006 | 0:00 | reagovat | závadný

    Já kromě nakrájené klobásy dávám ještě knedlíčky /strouhanka,sůl,vejce,muškátový květ/ a ty vždycky zmizí z hrnce jako první.V zelňačce prostě musí "stát lžíce",jinak to není ono.

  5. Emilly   08.02.2006 | 1:46 | reagovat | závadný

    Diky za recept! MNAM MNAM polevka-misto kosti jsem dala spicek a klobasu. Vsichni jsme mlaskali....:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web