Obalované koblížky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček tvaroh
    • 180
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      g moučkový cukr na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do tvarohu zamícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do tvarohu přimícháme mouku s práškem do pečiva a sůl. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků. Lžičkou pak vykrajujeme "koblížky", smažíme na rozpáleném oleji a po upečení ihned obalujeme v moučkovém cukru.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Káča
    Káča |

    3. 1. 2013 11:05

    Teplé jsou mňam, ale studené už nejsou moc dobré.

  • MJG
    MJG |

    18. 5. 2012 11:28

    Taky jsem to nedavno delala, i bez rumu je to dobre, hlavne snadne. Obalovala jsem ve skoricovem cukru.

  • VeVerunka
    VeVerunka |

    17. 5. 2012 21:09

    Těsta jsem se zpočátku bála, bylo hodně husté a po přidání sněhu hrudkovaté, ale po deseti minutách odležení s rumem se krásně vyhladilo. Obalovala jsem ve vanilkovém, skořicovém a moučkovém cukru a nejvíce nám chutnají se skořicovým. Koblížky jdou výborné, přidávám fotku.

  • michaela
    michaela |

    15. 10. 2010 13:41

    Recept jsem vyskousela je opravdu hotov behem par minut a chutna :-)

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    8. 9. 2009 19:04

    Vyborne, vynikajici, rozplyvaly se na jazyku, ale byly docela syte.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    2. 3. 2009 00:35

    Také dělám s rumem, nemusíte se toho bát ani pro děti, tepelnou úpravou se alkohol vypaří, děti se vám z koblížků neožerou :-D

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    25. 2. 2009 10:35

    A zkuste do moučkového cukru přidat trochu kakaa. Je to také výborné.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    24. 2. 2009 19:11

    Dělám stejně,ale do těsta dávám ještě 4 lžíce rumu,aby tolik nenasákly tukem a ještě před obalaním je nechávám ,,osušit,,na ubrousku.

  • Marta Petrovcová
    Marta Petrovcová |

    24. 2. 2009 14:43

    Já přidávám vanilku na obalení. Taky to s tím jde.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    30. 1. 2006 12:27

    Já do cukru na obalení přidávám skořici. Je to chutnější:-)