Staročeský domácí chléb

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 31
15 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Tederas

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko vlažné, nebo voda
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.
2
V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další. Vyzkoušel jsem několik kombinací a olivy nebo smažená cibulka jsou velmi dobré.
3
Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb) a nebo uválíme bochánek.
4
Já to peču cca 1,5 hod při teplotě 180°C-200°C v elektrické troubě.
5
Musím říci, že se po chlebu vždy jen zapráší. A když tak přemýšlím, nevzpomínám si, kdy naposledy jsem kupoval chleba. Už je to hodně dlouho.
6
Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Ostatní Pečiva
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Silvinecka
    Silvinecka |

    13. 6. 2017 21:01

    Dobrý večer, Teď jsem dopekla chléb dle Vašeho receptu. Zaujal mě svou jednoduchostí. Těsto jsem vypracovala, nechala hodinu kynout na lince (vykynulo nádherně), zpracovala znovu, začla jsem predehrivat troubu na cca 190°, udělala jsem 2 chleby (mel jsem strach, aby se mi vevnitř upekly). Nechala jsem asi 10 minut na plechu přikryté utěrkou, potřeba jsem vodou a dala do vyhřáté trouby. Pekla jsem hodinu. Chléb má úžasně krupavou kůrčičku a je krásně nadychany a měkkoučký. Takto jsem si na chlebu již dlouho nepochutnala. :) Mockrát děkuji za recept. Je naprosto top a jiný chleba už neudělám. :) a je škoda, že nejde vložit foto do komentu :) nejlepší chléb a uvažuji i nad tím, že chléb již nikdy nekoupím :) vážně top nejlepší :) Děkuji.

  • Jana
    Jana |

    25. 3. 2017 19:09

    Nevim co jsem udelala spatne ale zkousela jsem tenhle recept dvakrat a chleba je pokazdy tvrdy jako kamen :'(

  • Jana
    Jana |

    25. 3. 2017 19:09

    Nevim co jsem udelala spatne ale zkousela jsem tenhle recept dvakrat a chleba je pokazdy tvrdy jako kamen :'(

  • Lucie
    Lucie |

    23. 2. 2017 13:42

    Vcera jsem pekla chleb poprve a muzu rict zaprasilo se po nem pekne rychle...a je rozhodne lepsi nez kupovany... urcite doporucuji :-)

  • Terka
    Terka |

    5. 2. 2017 17:00

    Zdravím, moc děkuji za výborný recept. Již peču po třetí. Již 2x jsem udělala cibulový chléb a dnes se peče škvarkový. Oceňuji i to, že chléb je dobrý i po vychladnutí na druhý den. :-)

  • Eva
    Eva |

    5. 1. 2017 18:09

    Dala jsem půl na pul hladkou a žitnou mouku, osmahnutou cibulku a z těsta dalamánky. Výborné. Pro ty, co mají problém s vykynutím těst- používám pouze vážené kvasnice, žádné sušené a nikdy jsem neměla problém s nakynutím.

  • Dianka
    Dianka |

    26. 10. 2016 11:54

    Chléb je moc dobrý,dělala jsem poprvé a snědl se hned za jeden večer s tuňákovou pomazánkou. A dnes ho dělám na 3x s tím že podělím rodinu. Snad jim také bude chutnat :-) děkuji za skvělej recept ;-)

  • LucieB91
    LucieB91 |

    15. 8. 2016 10:08

    Ahoj.. jdu dnes chleba zkusit (nechce se mi jezdit do kramu), tak jsem na to zvědavá :-). Jinak četla jsem v komentářích nějaké problémy s droždím. Vy zjistila jsem, že jeden sáček sušeného droždí (10g) = 25g klasického droždí. Měla jsem doma klasické a v receptu bylo sušené, a povedlo se úžasně!!! :-) tak přeji všem zdatný kvásek a pečení zdar :-)

  • Jarda
    Jarda |

    11. 8. 2016 21:51

    Tak ho peču a zachvíli by měl být tak jsem zvědavej protože mi málo vykynul O:-)

  • Kamila Heřmánek Vidimová
    Kamila Heřmánek Vidimová |

    11. 6. 2016 22:07

    Dnes jsem pekla. Super a chutove je skvely !!! Delala jsem kminovou klasiku ,ale priste skusim pridat Olivy.Dekuji za prima recept.

  • pekbit
    pekbit |

    2. 6. 2016 13:02

    Co je tohle za slátaninu? Chleba bez žitné mouky není žádný chleba, alespoň ne vČeské republice. Tohle je normální toust :-(

  • Ahojda
    Ahojda |

    21. 4. 2016 15:36

    Nikdy do chleba nepíchat !!! Stačí poklepat, upečený chléb zní dutě. ;-)

  • effka
    effka |

    14. 4. 2016 15:19

    Můžu se zeptat z jaké mouky? Jestli je v pohodě "normální" nebo nějaká specialní :D

  • soptik54
    soptik54 |

    11. 4. 2016 20:42

    Taky peču poprvé a budu do toho píchat špejlí, když na ní nic nezůstane, je hotovo... aspoň tak to funguje u jiných těst :-)

  • Lucie
    Lucie |

    29. 3. 2016 05:57

    Chleba jsem pekla poprve a bohuzel, je z toho bochnik tak tvrdy, ze bych s nim mohla zabijet :D Nejspis to bylo susenym drozdim, testo bylo strasne tuhe a nevybehlo podle mych predstav...ale aspon za tu kminovou vuni davam z ciziny za 1 ;)

  • haňourek
    haňourek |

    2. 3. 2016 11:07

    ahoj, kyne mi chleba a mám trochu zmatek v délce pečení a stupních ... máte někdo dobrou zkušenost? troubu mám elektrickou ...

  • haňourek
    haňourek |

    2. 3. 2016 11:07

    ahoj, kyne mi chleba a mám trochu zmatek v délce pečení a stupních ... máte někdo dobrou zkušenost? troubu mám elektrickou ...

  • Blanka
    Blanka |

    9. 2. 2016 20:28

    mléko je to teplé mléko s cukrem a droždím - kvásek :)

  • katka
    katka |

    7. 2. 2016 16:16

    Nejak nevidim v tom receptu to mleko :D

  • Nikol
    Nikol |

    6. 2. 2016 18:49

    dnes peču chléb poprvé a chci se zeptat jak zjistím, že je chléb hotový. Už má peknou krustičku. Kam se podívám tam se jiná doba pečení :-(

  • Veronika
    Veronika |

    2. 2. 2016 17:08

    ;-) ;-) Výborný recept už několikrát jsem zkoušela a musím říct že chleba je velmi dobrý. Jen bych k receptu dodala každých 20 minut potřít směsí vody a octa chléb má pak lepší kůrku. Teď peču další a z trošky těsta jsem udělal kuličky, které jsem naplnila marmeládou myslím si že by mohl být dobrý i plněný chléb.

  • majky
    majky |

    24. 1. 2016 23:30

    pravděpodobně špatné droždí nebo studená voda (mléko)

  • MaCZalla
    MaCZalla |

    10. 1. 2016 21:54

    Já dříve dělal chleba tak, že první jsem dal dělat těsto a peklo se až druhy den. Tento recept je 100% lepší. Mám troubu, co péče jen odspod. Vždy luxusu výsledek. Ovšem bych doporučil takovou skleněnou mísu s víkem.Stojí kolem 3OO Kč(simax). Udělám těsto hodinou kynout a hodinou pecu.Rozdíl jen že dávám 400 hladké a 100g žitné. Semínka dle libosti. Základ je předehrana trouba a ta miska. Těsto do ní vyklopim a chleba odskočí od dna(jde pak vyklopit). Péči hodku, výsledek vždy luxus.Nic jako hrnky s vodou atd nedavam. Jen po vytažení potřít vodou. Udělá se tak kůrka.

  • monika
    monika |

    3. 12. 2015 15:51

    Chci se zeptat jak má vypadat to těsto? Když jsem dělala jiný chléb, bylo krásně nadýchané. a u tohoto receptu bylo těsto hodně tuhé a skoro nevykynulo.

  • Anina
    Anina |

    19. 10. 2015 22:00

    Pekla jsem chléb poprvé, je vynikající,držela jem e receptu, mám jen levnou horkovzdušnou troubu, předehřála jsem na 220, po vložení bochníku jsem zmírnila na 180, přikryla po chvíli alobalem, na dno trouby hrnek s vodou, občas potřít, kůrka není tvrdá, třeba moje zkušenost s horkovzduchem někomu pomůže, autorovi receptu děkuji.

  • Jitka
    Jitka |

    4. 10. 2015 15:42

    Já při pečení dávám do trouby ještě hrneček s vodou a solí. Při pečení chléb čas od času potřu touto vodou. Chléb odkrývám až na posledních cca 15-20 minut, jinak celou dobu nechávám alobal.

  • Jitka
    Jitka |

    4. 10. 2015 15:41

    Já při pečení dávám do trouby ještě hrneček s vodou a solí. Při pečení chléb čas od času potřu touto vodou. Chléb odkrývám až na posledních cca 15-20 minut, jinak celou dobu nechávám alobal.

  • GabrielB
    GabrielB |

    2. 8. 2015 20:46

    Nevím na kolik je dotaz aktuální, ale já jej pekl odkrytý asi polovinu času, Když už měl barvu která se mi líbila tak jsem jej překryl alobalem. S výsledkem jsem byl spokojen.

  • petrq
    petrq |

    14. 5. 2015 11:38

    chleb se pece odkryty nebo ne?

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 |

    8. 5. 2015 20:38

    NEMA CHYBU !!!

  • kristyna
    kristyna |

    2. 5. 2015 10:59

    Pochybovala jsem o receptu ale chlebik jsem ted dopekla a je vynikající jend doporučuji pect na méně stupňů po delší dobu...jjinak davam bodik :-)

  • Jana
    Jana |

    26. 4. 2015 21:20

    Dnes jsem tento chléb pekla a povedl se. Je dobrý :-)

  • Mersi
    Mersi |

    24. 4. 2015 10:45

    Já do něj nahrubo nasekám vlašské ořechy a všichni se po něm mohou utlouci. Jedí ho suchý nebo jen s plátkem eidamu. Doporučuji zkusit :-)

  • Petra
    Petra |

    18. 4. 2015 08:03

    Já zrovna peču z obyčejné bílé hladké, s olivami a dýňovým semínkem. Minule jsem dávala žitnou a obyčejnou hladkou (půl na půl). Je velice dobrý, akorát se musí péct na nižší teplotu, jinak je opravdu jako kámen.

  • ance10
    ance10 |

    14. 2. 2015 21:35

    Prosím na tento chléb se používá obyčejná hladká mouka?dekuji

  • lukas
    lukas |

    5. 2. 2015 15:25

    Tak. Testo odpociva pridal jsem hrstku skvarek a opecene sezamove seminko tak jsem zvedavi 8-) :-S

  • Roman
    Roman |

    4. 2. 2015 12:38

    Můžeš,ale chce to trošku víc mléka

  • Simona
    Simona |

    1. 12. 2014 14:56

    Úžasný chléb! Velice doporučuji! Povedl se na poprvé! Jen jsem navíc potřela rozmíchaným vajíčkem s trošičkou vody. A prvních deset minut pekla na 250°C (kvůli kůrce) a pak snížila na 160. :-)

  • Simona
    Simona |

    1. 12. 2014 14:53

    Úžasný chléb, krásně vláčný.. jediné, co jsme změnila: Pekla jsem 10 minut na 250 °C kvůli vytvoření kůrky a pak potřela vajíčkem s trošičkou vody a snížila teplotu na 160°C a pekla celkem tu hodku a půl, jak píše autor a vyšlo to skvěle. :-) děkuji za recept! :)

  • Karolína
    Karolína |

    24. 11. 2014 18:40

    Tento chléb peču už podruhé, poprvé dopadl skvěle :-) ;-)

  • Ladka
    Ladka |

    18. 11. 2014 18:37

    Udělala jsem přesně podle popisku a chléb jsem vytáhla tvrdý jak kámen :/ :O trochu nechápu :-S

  • gabinecka31
    gabinecka31 |

    2. 11. 2014 16:09

    Ahojky....ted jsem dopekla chlebíček a mohu jen doporučit ;-) je výborný a jak někdo píše,že je cítit moc droždím....u mě je vše ok :-D přidala jsem cibulku a pekla jsem něco přes hodinku a bohatě stačí.Zkoušela jsem více chlebů,ale tenhle je ten nej :-* Příště přidám česnek :-\ hodně štěstí všem při pečení. 8-)

  • gabinecka31
    gabinecka31 |

    2. 11. 2014 16:00

    Dnes...teda přesněji ted jsem dopekla chlebíček a mohu jen doporučit... je výborný ;-) pekla jsem něco přes hodinku a bohatě stačilo :-\ a s přidanou cibulkou je to také moc dobré!!!Přístě zkusím s česnekem :-P

  • stokma
    stokma |

    3. 8. 2014 13:13

    Vyzkoušela jsem poprvé a musím říct, že naposled, moc mě nenadchl.

  • allena89
    allena89 |

    26. 5. 2014 11:50

    Výborný chleba! Dala jsem tam slunečnicová a sezamová semínka a je perfektní. Nesouhlasím s předchozími komentáři, že je tam moc cítit droždí. Je opravu výborný, ode dneška už chleba nekupuju. Děkuji za recept!

  • Atilla
    Atilla |

    21. 5. 2014 21:34

    Taktéž mám pocit, že je tam moc droždí a chléb je chuťově moc kvasnicový :-( , a to jsem ho schválně dělala dvakrát a pokaždé s jinou značkou droždí.

  • Mirka
    Mirka |

    15. 5. 2014 19:12

    :-[ ....svata pravda Cisaruv pekari! :-)

  • mariana
    mariana |

    28. 4. 2014 20:25

    muzu tam dat 300g zitnou mouku a 200g hl.mouku?

  • Lenza
    Lenza |

    13. 4. 2014 10:53

    Dobrý den, děkuji za recept - výýborný! Pro začátečníky doporučuju vložit chléb na cca 5min do max. rozpálené trouby (250°C) aby naskočila kůrka a pak dopéct na cca 180°. Potírala jsem vodou s octem a měním oblíbený recept na chleba :-)

  • Denisa
    Denisa |

    27. 3. 2014 12:54

    Mohla bych se zeptat, jak poznáte, že je chléb hotovy? Budu ho dělat poprvé, tak bych nerada něco podcenila.. děkuji za odpovědˇ

  • Michaela
    Michaela |

    5. 3. 2014 19:58

    Dělali jsme chleba před chvílí, super, ale dost zapáchá droždím ... je to možné ? Dali jsme přesně podle receptu. Nebo nějaký typ, jak se tomu vyhnout ... děkuji, M.

  • Hanička
    Hanička |

    1. 3. 2014 11:53

    :-D :-D :-D je naprosto luxusní a jednoduchýýýýýýýýý ,mňám. Máme taky hotovo a s cibulkou naprosto božíííííííííí :-P

  • Luke
    Luke |

    13. 1. 2014 23:09

    Ano, pekaři, mlynáři dávají palec nahoru :-)

  • Předehřátá TROUBA Jsi TY!!!
    Předehřátá TROUBA Jsi TY!!! |

    13. 1. 2014 23:06

    Si děláš prdel?!?!?!

  • andrhrab
    andrhrab |

    24. 11. 2013 21:14

    Naprosto výborný, jednoduchý, rychly a naprosto se neda porovnat s chlebem z obchodu. Doteď již chleba nekupuju :-)

  • robert
    robert |

    6. 11. 2013 14:02

    Dobrý den chci se vás zeptat jestli se chleba něčim potírá např vajíčkem nebo tukem chystam se ho péct o víknedu :-)

  • Štefan
    Štefan |

    16. 9. 2013 14:05

    Chleba mooocccc dobrej :-)

  • Karel
    Karel |

    27. 7. 2013 19:39

    Svatá pravda.

  • madzia
    madzia |

    17. 7. 2013 16:40

    Upekla jsem ho a skutečně se po něm zaprášilo ;-) Rodina si jej velmi chválila. <:-)

  • Jana
    Jana |

    10. 7. 2013 18:12

    pozor,žitná špatně kyne :-(

  • Irena
    Irena |

    5. 7. 2013 13:21

    Právě to začínám zadělávat. Použiju část mouky žitné celozrnné a část špaldové.

  • ivana
    ivana |

    3. 7. 2013 18:40

    kdyz je kostka drozdi 42g, tak kolik toho drozdi bude kdyz je to suche drozdi? .... bohuzel v Peru mame jen to suche.... :-(

  • mkay
    mkay |

    3. 7. 2013 16:10

    Zkoušela jsem hodně receptů ale tento je ze všech nejlepší :-) chvíly mi trvalo než se mi opravdu povedl asi 4 chleby ale ted je bezkonkurenční palec nahoru

  • mkay
    mkay |

    3. 7. 2013 16:10

    Zkoušela jsem hodně receptů ale tento je ze všech nejlepší :-) chvíly mi trvalo než se mi opravdu povedl asi 4 chleby ale ted je bezkonkurenční palec nahoru

  • Klárka
    Klárka |

    12. 3. 2013 16:50

    Dnes peču chleba prvně. Je v troubě už chybí jen 20 minutek a je hotov,těsto se dělalo dobře,krásně vykynulo,přidala jsem do těsta trošku nakrájených oliv a myslím že i chuťově bude super,voní nám celičký byt. Děkuji za recept. <3

  • Císařův pekař
    Císařův pekař |

    8. 2. 2013 11:46

    Proboha, jak jste přišel na název té své veky? Tohle nemá se staročeským chlebem lautr nic společného. Staročeský chléb se peče z pšenično-žitné mouky a zadělává se žitným kváskem, V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ tam nepatří droždí, mléko ani cukr, nebo dokonce nesmysly, jako olivy či smažená cibule. Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než klasická hladká, z které děláte palačinky; úhrnné množství žitné mouky musí být v tradičním staročeském chlebu alespoň 50%; dalším typem žitné mouky je kvalitnější vejražka, z níž se také dříve pekl o něco dražší "vejražkový chléb"), žitného chlebového kvásku, vody, soli, kmínu, koriandru a případně fenyklu a kyne nejméně 6 hodin. NIC VÍC TAM NEPATŘÍ!! Jinak to není žádný staročeský chléb. Tím neříkám, že ten váš výtvor nemůže být dobrý, ale STAROČESKÉMU CHLEBU SE TO NEPODOBÁ ANI VZDÁLENĚ!

  • pavlina
    pavlina |

    2. 2. 2013 22:38

    Přidala jsem v mozdiri roztlucenou bazalku s olivovym olejem, k tomu parmazan, vše AZ tesne před pečením a chlebicek byl luxusní.

  • EVA
    EVA |

    27. 1. 2013 08:27

    super receptík velice dobry chleba není dlouhá příprava pro začátečníky idealní recept dopručuji vyzkoušet :-) :-D

  • Doda
    Doda |

    21. 1. 2013 11:32

    Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je hotový. Doba pečení bývá 15-30 minut podle velikosti chleba. Peču takhle bílé i celozrnné chleby a jsou super. Pokud nemáte na troubě program s udržením vlhkosti je dobré občas cáknout trochu vody, která se odpaří a prostor trouby zvlhčí, ale nutné to není.

  • miška
    miška |

    10. 12. 2012 23:00

    tyvajdo.. jsem úplný začátečník, a když něco dělám tak spíš to je vždy zkouška, tohle se opravdu vyplatilo zkusit. Zapomněli jsme koupit chleba, tak jsem upekla podle tohoto receptu... úúúúžasný, přítel už si pochutnává... <3

  • hugvald
    hugvald |

    12. 9. 2012 09:33

    Dobrý den, prosím pěkně, peče se v předehřáté troubě ?

  • didi
    didi |

    18. 7. 2012 18:45

    chleba jsem ještě nepekla, tento jsem si vybrala za první pokus, jako vypadá krásně ale bohužel pořekadlo kdo po mě kamenem, ty po něm chlebem ztrácí smysl. Nevím co jsem udělala špatně, snažila jsem se přesně podle návodu jen jsem dala třetinu žitné mouky. Chlebík má kůrku dobře 5mm silnou, nakrájet téměř vůbec nejde, střídku teda vydlabavám :-P no nevím, jaksi ani chuť nic moc. Je možné, že by to bylo tou žitnou moukou? Nebo mi moc peče trouba? Příště zkusím asi péct podle Misinky. ;-)

  • krehulka
    krehulka |

    3. 5. 2012 19:40

    nevím, co bylo špatně - možná jsem neměla dělat těsto v pekárně? prostě se chlebík nějak nepovedl...

  • Daniela
    Daniela |

    17. 4. 2012 08:50

    Dobrý den,chystám se na pečení chleba,ale mám v tom trochu zmatek.Pán který uvedl recept peče 1,5 h na 180-200 stupňů a misinka má jiné stupně i čas jen 35 minut.Jaká je teda správná doba pečení.Mám také el.troubu.

  • misinka
    misinka |

    15. 4. 2012 14:17

    Dobrý den, chleba jsem vyzkoušela a je perfektní jen jsem si tekutinu rozdělila na 150 ml mléka a 150 ml vody. Přidala jsem jednu menší vařenou bramboru, kterou jsem nastrouhala. Peču v el. troubě 15 minut na 225 stupňů poté zmírním na 200 stupňů a peču dalších 20 minut. Během pečení třikrát potírám vajíčkem smíchaným s vodou......je to výborný recept a děkuji za něj......chléb nebudu kupovat, ale už je sama péct

  • Helena
    Helena |

    7. 4. 2012 15:17

    A jestli použit suché droždí, kolik toho mám použit?

  • jmuell1
    jmuell1 |

    2. 4. 2012 11:44

    Děkuuji za jednoduchý a výborný receptík! Chlebík je moc dobrý!

  • maskot366
    maskot366 |

    28. 3. 2012 14:47

    než chleba stačil vychladnout už nebyl a hlavně se mi podařil a nejsem žena.

  • Borr
    Borr |

    19. 1. 2012 13:47

    Právě mám chlebíček v troubě a čekám jak dopadne. Vypadá skvěle, jenom jsem ho parkrat potrela bilky aby byl lesklejší :-) :-[

  • Nordicsoul
    Nordicsoul |

    2. 1. 2012 17:48

    Diky moc za recept, chlebicek se opravdu povedl, jeden jsem udelala s cibulkou a trochou skvarek a druhy s rozmarynem a cernou olivou, jen behem peceni jsem potirala vodou s jednou lzici octa. :-)

  • Esmin
    Esmin |

    2. 1. 2012 16:07

    Výborný.. Naše rodina nikdy moc nemusela chleba.. Ale tento chléb sní dřív než stačí vychladnout..Proto vždicky děláme dva najednou :)

  • Elisabeth
    Elisabeth |

    8. 12. 2011 23:01

    nej nej nej !!!!!!!!! nejskvělejší chleba! :-) :-) :-) Elis Olomouc

  • Eliška
    Eliška |

    8. 8. 2011 15:11

    Ahoj, tak tento chleba je bezkonkurenční. Vaše Elis!!! ;-)