Autor:

Staročeský domácí chléb

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Mléko
vlažné, nebo voda
300 ml
Droždí 1 kostka
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Kmín 1 lžička
Staročeský domácí chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.

V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další. Vyzkoušel jsem několik kombinací a olivy nebo smažená cibulka jsou velmi dobré.

Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb) a nebo uválíme bochánek.

Já to peču cca 1,5 hod při teplotě 180°C-200°C v elektrické troubě.

Musím říci, že se po chlebu vždy jen zapráší. A když tak přemýšlím, nevzpomínám si, kdy naposledy jsem kupoval chleba. Už je to hodně dlouho. Přeji dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.63 31 5 1

Komentáře k receptu: Staročeský domácí chléb

Komentáře

  1. Jana   25.03.2017 | 19:09 | reagovat |

    Nevim co jsem udelala spatne ale zkousela jsem tenhle recept dvakrat a chleba je pokazdy tvrdy jako kamen :'(

  2. Lucie   23.02.2017 | 13:42 | reagovat |

    Vcera jsem pekla chleb poprve a muzu rict zaprasilo se po nem pekne rychle...a je rozhodne lepsi nez kupovany... urcite doporucuji :-)

  3. Terka   05.02.2017 | 17:00 | reagovat |

    Zdravím, moc děkuji za výborný recept. Již peču po třetí. Již 2x jsem udělala cibulový chléb a dnes se peče škvarkový. Oceňuji i to, že chléb je dobrý i po vychladnutí na druhý den. :-)

  4. Eva   05.01.2017 | 18:09 | reagovat |

    Dala jsem půl na pul hladkou a žitnou mouku, osmahnutou cibulku a z těsta dalamánky. Výborné. Pro ty, co mají problém s vykynutím těst- používám pouze vážené kvasnice, žádné sušené a nikdy jsem neměla problém s nakynutím.

  5. Dianka   26.10.2016 | 11:54 | reagovat |

    Chléb je moc dobrý,dělala jsem poprvé a snědl se hned za jeden večer s tuňákovou pomazánkou. A dnes ho dělám na 3x s tím že podělím rodinu. Snad jim také bude chutnat :-) děkuji za skvělej recept ;-)

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web