Mrkvový dort Pedro

Hodnocení:

Moje:

120 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g hnědý cukr
    • 1
      lžička javorový sirup
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      lžička jedlá soda
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      ml olej
    • 7
      ks mrkev
    • 1
      špetka sůl
    • 600
      g lučina
    • 120
      g máslo
    • 160
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 3
      balení potravinářské barvivo
    • 1
      balení bonbony Pedro Tutti Frutti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do formy a pečte přibližně hodinu (otestujte špejlí). Nechte vychladnout ve formě.
2
Na krém si včas vyndejte máslo z lednice, aby pěkně povolilo. Vyšlehejte ho s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Rozdělte krém do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému, než mají ostatní tři, dejte stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.
3
Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort z venku bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle vaší fantazie. Nechte vychladit v ledničce, ideálně přes noc.
4
Množství je určeno pro formu o průměru 18 cm.
Zařazení: Dorty

Komentáře k receptu

  • Gita
    Gita |

    22. 10. 2016 10:29

    Podivný recept...dle zdobení určeno pro děti, ale umělá barviva pro ně... :-$