Autor:

Zelňáky jihočeské

2000 kJ 478 kalorií kJ
60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Kysané zelí 1/2 kg
Hladká mouka 1/2 kg
Kmín  
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko 1 dl
Vepřové sádlo 2 dl
Zelňáky jihočeské

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme nožem nebo vykrajovátkem tvary, které chceme. Pokládáme na plech na pečící papír.
Já ještě syrové placičky potírám rozehřátým sádlem, ve kterém je najemno nakrájená ciobulka, dodá jim to lepší chuť.
Pak pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, cca 15 minut, prostě dokud nebudou okraje nahnědlé.
Přeji dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Zelňáky jihočeské

Komentáře

  1. Jirka   03.01.2017 | 7:00 | reagovat |

    Chybí tam škvarky, bez nich to není ono.

    1. Pavel   18.02.2017 | 11:56 | reagovat |

      Souhlasím. Tyhle nejsou Jihočeské!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web