Autor:

Zelňáky jihočeské

2000 kJ 478 kalorií kJ
60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Kysané zelí 1/2 kg
Hladká mouka 1/2 kg
Kmín  
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko 1 dl
Vepřové sádlo 2 dl
Zelňáky jihočeské

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme nožem nebo vykrajovátkem tvary, které chceme. Pokládáme na plech na pečící papír.
Já ještě syrové placičky potírám rozehřátým sádlem, ve kterém je najemno nakrájená ciobulka, dodá jim to lepší chuť.
Pak pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, cca 15 minut, prostě dokud nebudou okraje nahnědlé.
Přeji dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Zelňáky jihočeské

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web